• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku mērķtiecību pret korupciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1999., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārdomātu "Latvijas kuģniecības" privatizāciju

Vēl šajā numurā

12.08.1999., Nr. 255

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku mērķtiecību pret korupciju

Tieslietu ministrs Valdis Birkavs preses konferencē vakar, 11. augustā

Vakar, 11.augustā, Tieslietu ministrijā notika Korupcijas novēršanas padomes (KNP) sēde, kuru pirmoreiz pēc jaunās valdības apstiprināšanas sāka vadīt tieslietu ministrs Valdis Birkavs. Sēdē bija ieradusies arī iepriekšējā tieslietu ministre un Korupcijas novēršanas padomes priekšsēdētāja Ingrīda Labucka, kas padomes vadības grožus ar laba vēlējumiem nodeva jaunajam tieslietu ministram.

Pēc padomes sēdes V.Birkavs informēja žurnālistus par tajā apspriestajiem jautājumiem, kas galvenokārt skāra KNP svarīgākos darba virzienus un iecerētā sekretariāta izveidošanu. Padomes priekšsēdētājam turpmāk būs divi līdzpriekšsēdētāji ministru personā — tie ir finansu ministrs Edmunds Krastiņš un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Tā kā valdības deklarācijā viena no prioritātēm ir cīņas paplašināšana pret korupciju, nāksies revidēt Korupcijas novēršanas programmu, kas, kā atzina tieslietu ministrs, ir labs pamats tālākās darbības izvēršanai, koordinācijai un konkretizēšanai. Sēdē nolemts, ka padomes locekļi līdz 1.oktobrim iesniegs savus priekšlikumus, lai tos apspriestu kārtējā KNP sēdē un iesniegtu Ministru kabinetam programmas apstiprināšanai. Vienlaikus jāizvērtē līdzšinējās Korupcijas novēršanas programmas izpilde, kā arī jāpārstrādā padomes nolikums, jo nedaudz mainās tās sastāvs. Līdz 1.septembrim padomē jāiesniedz priekšlikumi arī par citiem grozījumiem. Turpmākajās dienās jākļūst skaidram, cik līdzekļu Finansu ministrija varēs piešķirt neliela sekretariāta darbībai, par ko spriests jau agrāk un ko atbalstījusi arī Pasaules banka. Korupcijas novēršanas padomes sekretariāts varētu veikt gan darba koordinācijas funkcijas, gan apkopot informāciju korupcijas jomā un izplatīt plašākā sabiedrībā.

— Šodien padomes sēdē noklausījāmies divus ziņojumus — par korupcijas novēršanas institūcijas (speciāla biroja) izveidi, kas varētu tikt nodibināts tuvākajā perspektīvā, un Ārlietu ministrijas pārstāvja ziņojumu par Baltijas jūras valstu pretkorupcijas tīklu, ko es ierosināju pagājušajā gadā, būdams ārlietu ministrs, — sacīja V.Birkavs. Viņš solīja mudināt Latvijas Universitātes juristus izpētīt jautājumu par juridisko personu kriminālo atbildību par koruptīvajām darbībām. Tieslietu ministrs uzsvēra, ka ir svarīgi iepazīties ar citu nelielu Latvijai līdzīgu valstu pieredzi korupcijas apkarošanā, lai mūsu valstī izveidotu efektīvu pretkorupcijas vienību, izstrādātu jaunu Korupcijas novēršanas likumu, jo pašlaik esošais savu uzdevumu tikai daļēji izpildījis. Tajā pārsvarā ir formālais aizlieguma princips, lai gan uzkrāta pieredze likuma īstenošanā, kas, protams, ir atzīstami, taču diemžēl iecerētie mērķi nav sasniegti.

V.Birkavs sarunas nobeigumā atbildēja uz vairākiem žurnālistu jautājumiem.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!