• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2008., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikdienas darbiem 2008. gada 3.–7. novembrī (kalendārs)

Vēl šajā numurā

11.11.2008., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumprojektu

 

Līgumā par dzīvojamās mājas apsaimniekošanu jānosaka maksājumu veikšanas, kā arī parādu piedziņas kārtība, 5.novembrī secināja Saeimas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izstrādes apakškomisija pēc iepazīšanās ar situāciju parādu piedziņā par komunālajiem maksājumiem.

Apakškomisija atzina, ka jaunajā Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā jāiekļauj normas, kas uzliek par pienākumu mājas pārvaldniekam līgumā ar dzīvokļu īpašnieku paredzēt kārtību, kādā piedzenami maksājumu parādi par īri, siltumu, ūdeni un citiem pakalpojumiem. “Tādējādi tiktu risināta situācija par ļaunprātīgu komunālo maksājumu nemaksāšanu, un dzīvojamo māju pārvaldniekiem būtu tiesības parādus piedzīt tiesas ceļā,” norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš.

Patlaban namu apsaimniekotāji vai pārvaldnieki ar prasības pieteikumu par parāda piedziņu var vērsties tiesā, ja šāds nosacījums iekļauts apsaimniekošanas līgumā. Kā norāda J.Lagzdiņš, šobrīd spēkā esošie līgumi ir nepilnīgi un pārsvarā neparedz parādu piedziņu tiesā. Tādējādi māju apsaimniekotājiem un pārvaldniekiem ir grūti cīnīties ar ļaunprātīgajiem nemaksātājiem un tādēļ jācieš godprātīgiem iedzīvotājiem.

Apakškomisija turpinās izvērtēt citus iesniegtos priekšlikumus, lai sagatavotu Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumprojektu izskatīšanai otrajā lasījumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!