• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārdomātu "Latvijas kuģniecības" privatizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1999., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.276

Noteikumi par spirta daudzuma un zudumu uzskaiti un kontroles metodiku

Vēl šajā numurā

12.08.1999., Nr. 255

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārdomātu "Latvijas kuģniecības" privatizāciju

Ekonomikas ministrs Vladimirs makarovs preses konferencē vakar, 11. augustā

"Šodien bija nozīmīga diena, jo, pirmkārt, Ministru prezidentam sniedzām atskaiti par Ekonomikas ministrijas sagatavoto rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei. Rezultātu var vērtēt pozitīvi, kaut arī saņēmām nedaudz kritikas," — preses konferencē vakar, 11. augustā, sacīja ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs. "Tika diskutēts par tehniskiem jautājumiem — rīcības plānā minēto uzdevumu izpildes grafiki nav saskaņoti ar iepriekš iesniegtajos dokumentos, piemēram, Nacionālajā Eiropas integrācijas programmā, nosauktajiem termiņiem. Šīs nepilnības ir jānovērš. Otrkārt — vajadzētu plašāk izvērst tās Nacionālā attīstības plāna izstrādes sadaļas, kas ietilpst Ekonomikas ministrijas kompetencē. Sevišķi tas attiecināms uz uzņēmējdarbības veicināšanu, jo valdības deklarācijā ir paredzēts samazināt administratīvo barjeru skaitu šajā jomā. Pieņemot jaunus normatīvos dokumentus, savukārt nevar nepieļaut vai maksimāli ierobežot jaunu barjeru rašanos."

Ekonomikas ministrs sacīja, ka šie uzņēmējdarbības vides sakārtošanas pasākumi tiek īstenoti, balstoties uz Ekonomikas ministrijas veiktā pētījuma rezultātiem, un būtu iekļaujami arī vairāku citu ministriju rīcības plānos, piemēram, robežšķērsošanas lietas, būvatļauju izsniegšanas kārtība, ārzemnieku ieceļošana, uzturēšanās un nodarbinātība Latvijā utt. Arī nodarbinātības politikas pasākumi nevar būt tikai Ekonomikas ministrijas kompetencē, jo šeit jābūt iesaistītām pārējām ministrijām, kuras atbild par izglītību, nodokļu politiku, un arī tām, kuru pārziņā dažādi mehānismi (ieskaitot fondus) gan valsts infrastruktūras, gan tautsaimniecības attīstīšanai. Latvijā jau pieņemti vai tiek izstrādāti vairāki likumi iekšējā tirgus aizsardzībai. Ministru prezidenta Andra Šķēles un V.Makarova domas sakrītot jautājumā par šo likumu ieviešanas vienota mehānisma nepieciešamību. To varētu veikt viena institūcija ar nelielu profesionāļu kodolu, nepieciešamības gadījumos piesaistot ekspertus.

V.Makarovs izteica gandarījumu par Ministru prezidenta aso un svaigo skatījumu uz daudzām lietām. Piemēram, par sertifikātu izmantošanu likumdevēja noteiktajā termiņā, lai 2000. gada 31. decembrī Latvijā reāli varētu pārtraukt privatizācijas sertifikātu lietošanu. Tiks rīkota īpaša valdības sēde, kurā apspriedīs enerģētikas sektora politiku, nepieciešamās izmaiņas likumdošanā un valdības rīcību ar enerģētikas uzņēmumiem.

Kā nākamo nozīmīgo notikumu V.Makarovs uzsvēra savu vizīti privatizējamā valsts akciju sabiedrībā "Latvenergo". Viņš to nodēvēja par "ministru analfabētisma likvidācijas kursu", jo kabinetā pie galda strādāt ar dokumentiem ir viens, bet iepazīt uzņēmumu realitātē — gluži kas cits. "Latvenergo" apmeklējuma laikā runāts par vairākām problēmām, tostarp par enerģētikas liberalizāciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!