• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītu pastmarku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2008., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Lielās gadadienas svinībām Vidzemes novadā, Cēsīs, 2008.gada 8. novembrī

Vēl šajā numurā

11.11.2008., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītu pastmarku

01.JPG (17138 bytes)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

M1.JPG (7853 bytes) M2.JPG (3943 bytes)

Piektdien, 7.novembrī, pasta centrā “Sakta” notika pastmarkas “Latvijas Republikai – 90” svinīgs prezentācijas un pirmās dienas zīmogošanas pasākums, kurā piedalījās Valsts prezidents Valdis Zatlers, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un “Latvijas Pasta” ģenerāldirektors Ivars Krauklis (augšējā attēlā).

Svinīgajā pasākumā Valsts prezidents apzīmogoja un nodeva nosūtīšanai apsveikuma vēstules ar jauno pastmarku tiem 12 Latvijas Republikas iedzīvotājiem, kuri dzimuši 1918.gada 18.novembrī. Reizē ar apsveikuma vēstuli iedzīvotājiem dāvanā tika nosūtīts silts pleds un krūzīte ar Latvijas 90.gadadienas logotipu, kā arī zāļu tēja un Latvijas medus. Dāvanu sarūpēja Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku koordinators – Aizsardzības ministrija.

V.Zatlers pasākumā uzsvēra gan Latvijas Republikas 90.gadadienai veltītās pastmarkas, gan Latvijas pirmās brīvvalsts pastmarku simbolisko nozīmi Latvijas kā neatkarīgas valsts vēstures pierakstīšanā. Prezidents arī dalījās atmiņās par savā skolas laikā kolekcionētajām Latvijas pirmās brīvvalsts pastmarkām.

Savukārt satiksmes ministrs Ainārs Šlesers norādīja, ka vēl bez šīs pastmarkas, kas ir veltījums Latvijai un tās iedzīvotājiem, “Latvijas Pasts” ir sagādājis dāvanu arī pastniekiem, kuri saņems algas pielikumu 20% apmērā jau par decembri. Tāpat ministrs izteica pārliecību, ka “Latvijas Pasts” ir uzveicis finansiālās grūtības un šo gadu beigs bez zaudējumiem.

“Latvijas Pasta” ģenerāldirektors Ivars Krauklis izteica cerību, ka, nosūtot vēstuli ar Latvijas 90.gadadienai veltīto pastmarku saviem tuviniekiem vai draugiem tepat, Latvijā, vai uz ārvalstīm, tā atgādinās visai pasaulei par Latviju un mūsu valstij tik nozīmīgajiem svētkiem.

Latvijas Republikas 90.gadadienai veltītajā pastmarkā (apakšējā attēlā pa kreisi) attēlota Latvijas kontūra, kas iekrāsota Latvijas karoga krāsās – sarkanbaltsarkana. Latvijas kontūras centrā attēlots Latvijas ģerbonis. Svētku pastmarkas autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Jauno pastmarku papildina arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs (apakšējā attēlā pa labi). Pirmās dienas aploksnē uz Latvijas Republikas karoga fona attēlots Brīvības piemineklis, kas simbolizē Latvijas valstiskumu, latviešu tautas vienotību, neatkarību un brīvību. Speciālajā zīmogā attēlotas trīs zvaigznes, kas simbolizē Kurzemi, Vidzemi un Latgali. Zem trīs zvaigznēm izvietots uzraksts “Latvijas Republikai 90”.

Pastmarkas nomināls ir Ls 0,31, un tās tirāža ir 500 000 eksemplāru. Pastmarkas izgatavotas Francijas tipogrāfijā “Cartor”.

Latvijas PastaSabiedrisko attiecību daļa

Par valsts viengadnieci – Latvijas tieslietu sistēmu. Kopīgā profesionālā apņēmībā, darbībā, ideālos. Ar valsti un sabiedrību

02.JPG (8474 bytes) 03.JPG (18330 bytes)
04.JPG (13807 bytes) 05.JPG (9818 bytes)

Piektdien, 7.novembrī, Latvijas Republikas Lielās gadadienas priekšvakarā savu 90.gadadienu Rīgas Dailes teātrī atzīmēja arī valsts tieslietu sistēma. Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (no 07.11.2006.), uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, tostarp (1.rindā no kreisās) Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku Juri Jelāginu, Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri, bijušo Satversmes tiesas priekšsēdētāju (2000.–2007.) Aivaru Endziņu, Tiesībsargu, bijušo tieslietu ministru (1994.–1995.) Romānu
Apsīti, (
2.rindā no kreisās) Latvijas Republikas ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču (augšējā attēlu rindā); tagadējais tieslietu ministrs, sveicot Tieslietu ministrijas vecāko darbinieci – Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktori Āriju Iklāvu un atjaunotās Latvijas pirmo tieslietu ministru Viktoru Skudru (1990.–1993.)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!