• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par svinībām Vīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2008., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, Lāčplēša dienā, godinot tos, kas ar savu Tēvzemes mīlestību izcīnīja un nosargāja Latvijas neatkarību

Vēl šajā numurā

12.11.2008., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par svinībām Vīnē

6.novembrī Austrijā, Vīnes biržas ēkā, notika pasākums, kas bija veltīts Latvijas Republikas 90.gadadienai. Pasākumu rīkoja Latvijas vēstniecība Austrijā un Latvijas pastāvīgā pārstāvniecī¬ba starptautiskajās organizācijās sadarbībā ar Latvijas militāro atašeju pulkvedi Mintautu Buku.

Pasākuma ietvaros notika operdziedātājas Elīnas Garančas un pianista Renē Salaka koncerts, kurā tika izpildīti Eiropas un latviešu klasiķu (Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš), kā arī jaunāko laiku komponistu skaņdarbi.

Svinīgo sarīkojumu ar uzrunām atklāja Latvijas vēstnieks Austrijā Aivars Groza un Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības vadītājs EDSO, ANO un citās starptautiskajās organizācijās vēstnieks Nils Jansons. Tika uzsvērts, ka Latvijai ar Austriju ir izveidojušās aktīvas divpusējās attiecības politikā un ekonomikā, taču māksla un mūzika ir kaut kas īpašs, ar ko Latvija var sevi prezentēt Austrijā, tādēļ pasaulslavenās operdziedātājas E.Garančas koncerts, atzīmējot Latvijas 90.gadadienu Vīnē, ir Latvijas kultūras simbols Austrijā.

Pēc koncerta tika rīkota svinīga pieņemšana, kurā piedalījās Austrijas politikas, kultūras un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, diplomātiskais korpuss un Austrijas latviešu kopienas pārstāvji.

7.novembrī Austrijā, Vīnē, tika svinīgi atklāta 90.gadadienai veltītā Latvijas laikmetīgās glezniecības izstāde, kura tapusi Latvijas vēstniecības Austrijā un mākslas galerijas “Daugava” sadarbībā ar Valsts prezidenta un Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu. Izstādes tapšanu finansiāli atbalstījuši Latvijas uzņēmumi “Skonto būve” un “Autoceļu būve”.

Izstādes ekspozīciju veido deviņu izcilu latviešu gleznotāju – L.Bikšes, N.Brasliņa, A.Eglīša, F.Kirkes, D.Lielās, A.Naumova, A.Zariņas, K.Zariņa, V.Zariņas – darbi. Šo autoru veikums jau ieņēmis savu vietu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, un mākslinieku darbi reprezentējuši mūsu valsti un mākslu daudzās Eiropas valstīs un citur pasaulē.

Ekspozīciju atklāja Latvijas vēstnieks Aivars Groza. Atklāšanā ar uzrunām uzstājās Austrijas vēstniece Latvijā Hermīne Popellere, Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un Rīgas mākslas galerijas “Daugava” direktore Anda Treija. Latviešu mūsdienu glezniecības prezentāciju Vīnē ar savu klātbūtni kuplināja arī paši izstādīto darbu autori. Izstāde Vīnes Jaunās mākslas galerijā “Moya” būs skatāma līdz 28.novembrim.

Latvijas dzimšanas dienai veltīti pasākumi notika arī Šveicē. 10.novembrī Cīrihē Latvijas vēstniecība Austrijā un Latvijas Goda konsulāts Šveicē rīkoja svinīgu pieņemšanu par godu Latvijas valsts 90.gadskārtai.

Latvijas vēstniecības Austrijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!