• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas premjerministra vizīti Latvijā un abu valstu līgumattiecībās definēto turpmāko un daudzpusīgo sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2008., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sanāksmi

Vēl šajā numurā

13.11.2008., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas premjerministra vizīti Latvijā un abu valstu līgumattiecībās definēto turpmāko un daudzpusīgo sadarbību

03.JPG (11356 bytes) 02.JPG (10105 bytes) 01.JPG (9987 bytes)

Baltkrievijas Nacionālās statistikas komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Zinovskis un Latvijas ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, parakstot līgumu starp Latvijas Republikas Centrālo statistikas pārvaldi un Baltkrievijas Republikas Nacionālo statistikas komiteju par sadarbību statistikas jomā; Baltkrievijas veselības ministrs Vasilijs Žarko un Latvijas veselības ministrs Ivars Eglītis, parakstot Latvijas Republikas Veselības ministrijas un Baltkrievijas Republikas Veselības ministrijas līgumu par sadarbību veselības un medicīnas zinātnes jomā; Baltkrievijas Standartizācijas valsts komitejas priekšsēdētājs Valērijs Koreškovs un Latvijas Ekonomikas ministrijas Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras direktors Normunds Pēterkops, parakstot Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras un Baltkrievijas Republikas Standartizācijas valsts komitejas vienošanos par sadarbību ēku energoefektivitātes jomā
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

00.JPG (16757 bytes)
Vakar, 12.novembrī, Latvijā darba vizītē uzturējās Baltkrievijas premjerministrs Sergejs Sidorskis. Viņš kopā ar Latvijas Ministru prezidentu Ivaru Godmani izstāžu centrā “Ķīpsala” atklāja Baltkrievijas preču izstādi “Belarus Expo – 2008” (attēlā). Tāpat vizītes laikā notika valdību vadītāju divpusējās sarunas un valstu amatpersonas parak­stīja vairākus sadarbības līgumus
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Par Latvijas Ministru prezidenta un Baltkrievijas premjerministra tikšanos

Vakar, 12.novembrī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Baltkrievijas premjerministru Sergeju Sidorski.

Amatpersonas pārrunāja aktuālos divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus tādās jomās kā transports un loģistika, enerģētika, ražošana un tirdzniecība.

I.Godmanis uzsvēra, ka jāattīsta sadarbība transporta, loģistikas un tranzīta jomā, kopēju projektu izstrādē iesaistot Ķīnu, Kazahstānu un citas valstis. S.Sidorskis akcentēja, ka nepieciešams attīstīt esošos un veidot jaunus transporta ceļus un šajā jomā jānoslēdz jauni līgumi. Puses bija vienisprātis, ka jāintensificē abu valstu enerģētiskā saikne, nodrošinot jaunu enerģijas jaudu radīšanu, kā arī enerģētikas drošību.

Abu valstu valdību vadītāji atzina, ka ir būtiski veicināt abpusējām investīcijām labvēlīgu vidi. S.Sidorskis uzsvēra, ka šogad tirdzniecība starp Latviju un Baltkrieviju ir ievērojami pieaugusi un abu valstu valdībām ir jāstrādā, lai bizness justos komfortabli, izveidojot maksimāli ērtus noteikumus un likumisko bāzi. Viņš atzīmēja vakar parakstīto divpusējo vienošanos un līgumu nozīmi un pauda nostāju, ka tas pavērs ceļu inovatīvu projektu īstenošanai.

Sarunas laikā I.Godmanis un S.Sidorskis atzīmēja, ka nepieciešams aktīvi īstenot Eiropas Savienības finansētās pārrobežu sadarbības programmas projektus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Par sadarbību ar Baltkrieviju veselības un medicīnas zinātnes jomā

12.novembrī veselības ministrs Ivars Eglītis, tiekoties ar Baltkrievijas veselības ministru Vasiliju Žarko, parakstīja līgumu par sadarbību veselības un medicīnas zinātnes jomā.

Sadarbības līgums paredz veicināt informācijas apmaiņu ar Baltkrievijas Veselības ministriju veselības aprūpes un medicīnas zinātnes jomā, par veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācību, institucionālu un organizatorisku sadarbību veselības aprūpes un medicīnas zinātnes jomā, informācijas apmaiņu par tehnoloģiju attīstību, kas saistīta ar veselības aprūpi un medicīnas zinātni, un citas abām pusēm interesējošas ar veselības aprūpi un medicīnas zinātni saistītas jomas.

Sadarbība tiks īstenota, apmainoties ar informāciju par veselības aprūpi, jaunākajiem medicīnas sasniegumiem, starptautiskiem kongresiem un simpozijiem, kas notiek attiecīgajās valstīs, kā arī apmainoties ar veselības un medicīnas ekspertiem un delegācijām, veicot kopējus pētījumus un sadarbojoties ar atbilstošajām institūcijām. Līgumu paredzēts slēgt uz pieciem gadiem.

Šā gada pavasarī līgums par sadarbību veselības aprūpes un medicīnas zinātnes jomā tika noslēgts arī ar Gruzijas Darba, veselības un sociālo lietu ministriju.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!