• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dāvinājumu skolām Latvijas 90.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2008., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izstādi "Saglabāt sudrabā" (saglabāt uz mūžīgiem laikiem mūsu vēsturiskās vizuālās vērtības) Saeimas nama Sarkanajā zālē

Vēl šajā numurā

14.11.2008., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dāvinājumu skolām Latvijas 90.gadadienā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Inese Vaidere (Pilsoniskā savienība) Latvijas dibināšanas 90.gadadienā 338 vidusskolām un ģimnāzijām visā valstī dāvina Edvīna Šnores filmas “Padomju stāsts” kopijas DVD formātā.

“Uzskatām, ka “Padomju stāsts” palīdzēs jaunatnei veidot daudz labāku priekšstatu par Latvijas valsts un sabiedrības likteņgaitām pagātnē un veidos pārliecību par mūsu nākotni demokrātiskas Eiropas ietvaros,” pārliecināti Ģ.V.Kristovskis un I.Vaidere.

Deputāti uzskata, ka šī filma labi papildinās vēstures apguvi skolās, sniedzot jaunu, kvalitatīvi augstāka līmeņa skatījumu uz pagātnes notikumiem. Ģ.V.Kristovskis un I.Vaidere nesen ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, kā arī ar Izglītības satura un eksaminācijas centra un Latvijas Vēstures skolotāju asociācijas pārstāvjiem vienojās, ka filmai jārod vieta Latvijas skolu vēstures mācību programmās, lai skolotāji un jaunieši gūtu objektīvu informāciju par šo pretrunīgo laiku un tā rosinātu diskusiju par neseno vēsturi.

Kopš šā gada aprīļa E.Šnores filma “Padomju stāsts”, kuras veidošanā un finansēšanā piedalījās abi EP deputāti, nodrošinot EP Nāciju Eiropas politiskās grupas atbalstu, piedzīvojusi pirmizrādes Eiropā, Latvijas pilsētās, apbalvota Bostonas starptautiskajā kinofestivālā ASV un piedalījusies festivālos citviet, kā arī demonstrēta Latvijas televīzijā un kinoteātros.

EP Nāciju Eiropas politiskās grupas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!