• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nākamā gada valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2008., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot Pirmo pasaules prāta sporta spēļu laureātus

Vēl šajā numurā

19.11.2008., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nākamā gada valsts budžetu

14.novembrī Saeimā otrajā un galīgajā lasījumā tika skatīts Finanšu ministrijas sagatavotais likumprojekts par valsts budžetu 2009.gadam. Skaidrojot nākamā gada budžeta prioritātes, Saeimas deputātus uzrunāja finanšu ministrs Atis Slakteris.

Finanšu ministrs uzsvēra: “Šis budžets būtiski atbalsta arī uzņēmējdarbību, jo valdība ir radusi iespējas nodokļu kopumu veidot tā, lai mūsu valsts uzņēmējiem būtu iespējas gan konkurēt ar citu valstu uzņēmējiem, gan arī veicināt eksportu. Nākamā gada budžets atbalsta lielākos valsts investīciju projektus, kas ir faktors pret bezdarba pieaugumu. Parakstot aizņēmuma līgumu ar Eiropas Investīciju banku par 500 miljoniem eiro, mēs esam ieguvuši iespējas nodrošināt līdzfinansējumu Eiropas Savienības projektiem. Tas nozīmē ieguldījumu gan zinātnē un izglītībā, gan lauku infrastruktūras attīstībā, gan informācijas tehnoloģiju un ražošanas nozarēs.”

8.novembrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts Saeimā 1.lasījumā jau atbalstītais likumprojekts par valsts budžetu 2009.gadam. Valdība nolēma samazināt konsolidētajā budžetā plānotos ieņēmumus par 145 miljoniem latu, bet izdevumus – par 227,7 miljoniem latu. Konsolidētā budžeta deficīts plānots 247 miljoni latu, kas ir par 82,5 miljoniem latu mazāk, nekā to paredzēja Saeimas 1.lasījumā atbalstītais budžeta likumprojekts. Tādējādi plānotais budžeta deficīts ir 1,5% no iekšzemes kopprodukta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!