• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par bezvīzu režīmu ar ASV kopš 2008.gada 17.novembra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2008., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Norvēģijas Karalistes ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.11.2008., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par bezvīzu režīmu ar ASV kopš 2008.gada 17.novembra

No 17.novembra Latvijas pilsoņi var doties uz ASV bez vīzas. Ārlietu ministrija atgādina, ka uz ASV bezvīzu programmas ietvaros var doties tikai biznesa un tūrisma nolūkā. Ceļojot uz ASV ar citu mērķi, piemēram, lai mācītos vai strādātu, tāpat kā līdz šim nepieciešams vērsties ASV vēstniecībā ar vīzas pieprasījumu. Diplomātisko un dienesta pasu turētājiem, dodoties uz ASV ar oficiālu mērķi, ir nepieciešama ASV vīza arī turpmāk.

Būtisks priekšnosacījums ieceļošanai ASV bez vīzas ir Latvijas pilsoņa biometriskā pase, kuru izdošana Latvijā sākta pagājušā gada 20.novembrī. Lai ieceļotu ASV bez vīzas, Latvijas pilsonim pirms ceļojuma ir jāsaņem apstiprinājums no elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmas (Electronic System for Travel Authorization – ESTA). Tās adrese: https://esta.cbp.dhs.gov.

Jāievēro arī uzturēšanās ilgums – bez vīzas ASV drīkst uzturēties līdz 90 dienām. Uzturoties ASV, ESTA iebraukšanas atļauju nevar mainīt uz citu statusu, piemēram, darba vai studenta vīzu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!