• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cietumu reformas finansiālo pamatojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Administratīvā procesa likumā

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cietumu reformas finansiālo pamatojumu

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 12.novembrī aicināja Ieslodzījuma vietu pārvaldi sniegt komisijai informāciju par cietumu reorganizācijā ietaupītās naudas plānoto izlietojumu.

Komisijas deputāti pauda bažas par to, vai cietumu reorganizācijā ietaupītie līdzekļi nebūs jāizmaksā pabalstos administratīvajiem darbiniekiem, kurus plānots atlaist no darba. Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte skaidroja, ka 70 procenti no atlaistajiem dosies pelnītā atpūtā – pensijā, līdz ar to finansiālu zaudējumu nebūs. Reforma paredz samazināt IeVP administratīvo aparātu, kas ļaus ietaupīt nodokļu maksātāju naudu un to izmantot daudz lietderīgāk, piemēram, cietumu apsardzes pilnveidošanai un ieslodzīto resocializācijai.

V.Puķīte apņēmās jau tuvākajā laikā sniegt komisijai informāciju par cietumu reformas izmaksām un ietaupītās naudas izlietojuma plāniem. Savukārt komisijas priekšsēdētājs Jānis Šmits uzsvēra, ka deputāti rūpīgi sekos līdzi cietumu reorganizācijas gaitai.

Cietumu reforma paredz apvienot Matīsa cietumu ar Centrālcietumu, izveidojot Rīgas Centrālcietumu, kā arī apvienot Daugavpils un Grīvas cietumus, izveidojot Daugavgrīvas cietumu. Tāpat plānots jau šogad likvidēt katastrofālā stāvoklī esošo Pārlielupes cietumu Jelgavā, ieslodzītos izvietojot citos Latvijas cietumos. Cietumu pārkārtošana sākta, lai ekonomētu līdzekļus un efektīvāk izmantotu esošos resursus, informēja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medina.

Cietumu infrastruktūras attīstības koncepcija paredz 20 gadu laikā pilnībā nomainīt esošo cietumu infrastruktūru, tostarp piesaistīt privātos līdzekļus mūsdienu drošības standartiem atbilstošu ieslodzījuma vietu būvniecībā. Tas arī novērstu nelietderīgu naudas izlietošanu pussagruvušu cietumu uzturēšanā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!