• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas balvu Knutam Skujeniekam

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīti Saeimā

 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti 19.novembrī tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīga vietnieku Deividu Merkelu.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš uzsvēra, ka ASV Kongresa pieņemtā rezolūcija par godu Latvijas 90.dzimšanas dienai un vīzu režīma atcelšana apliecina abu valstu ciešo sadarbību. “Latvija veido pragmatiskas attiecības ar citām valstīm, nezaudējot savas vērtības un īstenojot savas ārpolitikas prioritātes,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

D.Merkels informēja par ASV ārpolitikas aktualitātēm attiecībās ar Eiropas valstīm, kā arī Krieviju un Baltkrieviju. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka starp valstīm jāveido konstruktīva, uz demo-krātiskām vērtībām balstīta sadarbība un izolācija nav piemērotākais līdzeklis risinājumu panākšanā.

Pārrunājot rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Gruzijai un Ukrainai, komisijas deputāti uzsvēra, ka šīm valstīm jāsaņem saprotams un praktisks signāls. “Lēmuma atlikšana ir slikta zīme, jo izveidojas tāda kā pelēkā zona, kuras nākotne nav skaidra. Daļēja atbildība par to ir jāuzņemas arī Eiropas Savienībai un NATO,” sacīja komisijas deputāts Jānis Eglītis. Savukārt D.Merkels apliecināja ASV atbalstu Gruzijai un uzsvēra, ka ir svarīgi, lai Krievija ievērotu pamiera nosacījumus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!