• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Norvēģijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Norvēģijas ārlietu ministru

 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un deputāti piektdien, 14.novembrī, tikās ar Norvēģijas Karalistes ārlietu ministru Jūnasu Gāru Stēri (Jonas Gahr Støre).

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš atzina, ka tradicionāli starp abām valstīm ir labas attiecības un nākotnē svarīgi turpināt līdzšinējo veiksmīgo sadarbību, tostarp arī starp Latvijas un Norvēģijas parlamentiem.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka perspektīvā par aktuāliem jautājumiem jāveido vienots un koordinēts Baltijas un Ziemeļvalstu viedoklis. Diemžēl bieži triju Baltijas valstu un piecu Ziemeļvalstu tikšanās notiek atsevišķi, tāpēc nepieciešams attīstīt reālu sadarbību tieši starp visām astoņām valstīm, uzsvēra komisijas deputāts, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Pārrunājot decembra sākumā Briselē plānoto NATO ārlietu ministru sanāksmi un tajā gaidāmo lēmumu par Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Gruzijai un Ukrainai, A.Bērziņš sacīja, ka nepieciešams dot skaidru un pozitīvu signālu šīm valstīm.

Tikšanās laikā puses pievērsās arī abu valstu sadarbībai NATO ietvaros, kā arī starptautiskās drošības aktualitātēm un attiecībām ar Krieviju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!