• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 20. novembrī

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš 12.novembrī tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Matu Stafansonu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot pasaules finanšu krīzes ietekmi uz ekonomikas attīstību, A.Bērziņš un M.Stafansons atzina, ka tā skar visas valstis. Komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijas valdība apzinās situācijas nopietnību un tās rīcība, nodrošinot stabilitāti banku sistēmā, ir pragmatiska un atbildīga. M.Stafansons akcentēja, ka uzmanīgi seko situācijai, jo tieši finanšu starpniecība ir galvenā Zviedrijas investīciju nozare Latvijā.

Atbildot uz vēstnieka jautājumu par Gruzijas un Krievijas konfliktu, A.Bērziņš minēja, ka mūsu valsti satrauc novēlotā un piesardzīgā Eiropas Savienības un NATO reakcija un Latvija drošības jautājumiem pašlaik pievērš lielāku uzmanību.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī Latvijas un Krievijas attiecības, un A.Bērziņš pastāstīja, ka tās attīstās pragmatiski un paplašinās līgumtiesiskā bāze starp valstīm. Pašlaik starpvaldību komisijā norit darbs pie vienošanās par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu un investīciju aizsardzību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!