• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par alkohola reklāmas aizliegumu kinoteātros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par alkohola reklāmas aizliegumu kinoteātros

 

Saeimas Tautsaimniecības komisija 19.novembrī nolēma vēl neskatīt ierosinājumu izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz aizliegt alkoholisko dzērienu reklāmu kinoteātros. Lai lemtu par šādām izmaiņām, nepieciešams gan Finanšu ministrijas un citu atbildīgo iestāžu, gan uzņēmēju viedoklis, norādīja komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis.

Argumentējot minēto priekšlikumu, komisijas deputāts Dzintars Zaķis iesniedzēju vārdā skaidroja, ka kinoteātros būtu nosakāms tāds pats reklāmas aizliegums alkoholam, kā tas patlaban ir tabakai. Ņemot vērā, ka kino pārsvarā apmeklē gados jauni cilvēki, reklāmas aizliegums būtu viens no veidiem, kā ierobežot satraucošo jauniešu aizraušanos ar alkohola lietošanu.

Savukārt deputāts Aigars Kalvītis norādīja, ka Alkoholisko dzērienu aprites likuma atvēršana noteikti atjaunotu arī diskusiju par stiprā un vieglā alkohola jēdzienu, tāpat varētu tikt prasīts pārskatīt alkohola tirdzniecību konkrētās diennakts stundās un aktualizēti daudzi citi jautājumi.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle pauda viedokli, ka piedāvātie grozījumi jāvērtē speciālistiem un nozares ekspertiem, turklāt jauniešu aizsardzības jautājumi jāskata daudz plašāk. Vienlaikus viņa rosināja domāt par iespējamiem kompromisiem, piemēram, nosakot īpašus bērnu un jauniešu seansus, pirms kuriem alkohola reklāma būtu aizliegta.

Patlaban saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu alkoholisko dzērienu reklāma aizliegta izglītības un ārstniecības iestādēs, uz vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumiem, uz grāmatu, žurnālu, laikrakstu un to pielikumu vākiem, kā arī uz sabiedriskā transporta līdzekļiem un tajos.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!