• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas jaunā vēstnieka vizīti pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NBS komandiera piedalīšanos NATO Militārās komitejas sēdē

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas jaunā vēstnieka vizīti pie ārlietu ministra

 

19.novembrī pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa akreditācijas vizītē ieradās Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Antans Vaļonis. Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Lietuvas divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī ekonomiskās sadarbības perspektīvu.

Vēstnieks A.Vaļonis nodeva ārlietu ministram M.Riekstiņam Lietuvas ārlietu ministra Petra Vaitiekūna apsveikumu Latvijas valsts svētkos, kā arī atzīmēja Lietuvas prezidenta Valda Adamkus dalību Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinīgajos pasākumos.

Runājot par Latvijas un Lietuvas divpusējo attiecību attīstību, puses uzsvēra nepieciešamību intensificēt ekonomisko sadarbību, kontaktus kultūrā un turpināt pārrobežu sadarbības projektus. Tāpat A.Vaļonis īsumā informēja par Lietuvas jaunās valdības veidošanās procesu pēc Seima vēlēšanām, kas notika 26.oktobrī.

Sarunas laikā ārlietu ministrs M.Riekstiņš un Lietuvas vēstnieks A.Vaļonis apsprieda starptautiskās politikas jautājumus, tai skaitā gatavošanos NATO ārlietu ministru sanāksmei 2. un 3.decembrī un EDSO ārlietu ministru sanāksmei 4. un 5.decembrī.

No 2000. līdz 2006.gadam A.Vaļonis bija Lietuvas ārlietu ministrs. Viņš vadījis Lietuvas delegācijas iestāšanās sarunas Eiropas Savienībā. A.Vaļonis diplomātiskās karjeras laikā pildījis vēstnieka pienākumus Polijā, Bulgārijā un Rumānijā. No 2006. līdz 2008.gadam jaunais Lietuvas vēstnieks Latvijā bija Seima Eiropas lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!