• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātiskajām attiecībām ar Ekvatoriālo Gvineju

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā

 

G2.JPG (12828 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, sirsnīgi sveicot savu kolēģi – Armēnijas ārlietu ministru Edvardu Nalbandjanu, kurš no 19. līdz 20.novembrim uzturas oficiālā vizītē Latvijā
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

19.novembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Armēnijas Republikas ārlietu ministru Edvardu Nalbandjanu, kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā Latvijas un Armēnijas ārlietu ministri atzinīgi novērtēja valstu divpusējo attiecību dinamiku, uzsverot paveikto līgumtiesiskās bāzes stiprināšanā un atzīstot, ka jāturpina darbs tās pilnveidošanā.

Sarunas ietvaros tika apspriestas Eiropas Savienības un Armēnijas attiecību aktualitātes. Ministri bija vienisprātis, ka būtiska loma reformu realizēšanā ir Eiropas Savienības kaimiņpolitikas rīcības plānam Armēnijai, kas tika pieņemts 2006.gada novembrī. “Latvija redz savu lomu šajā procesā, lai dalītos savā reformu pieredzē, un Armēnijas pusi aicinu apsvērt, kurās nozarēs tā būtu lietderīga,” norādīja M.Riekstiņš.

Runājot par Latvijas un Armēnijas diplomātiskās sadarbības stiprināšanu, M.Riekstiņš atzīmēja, ka joprojām aktuāls jautājums ir Latvijas vēstniecības atvēršana Armēnijas galvaspilsētā Erevānā. “Domājot par vēstniecības atvēršanu Erevānā, jāatrod līdzsvars starp politiskajām vēlmēm un finansiālajām iespējām,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Ministru tikšanās laikā pārrunāti drošības stabilitātes jautājumi Kaukāza reģionā, akcentējot situāciju Gruzijā. M.Riekstiņš pateicās Armēnijai par tās atbalstu Latvijas pilsoņu evakuācijā Gruzijas krīzes laikā. Armēnijas ārlietu ministrs E.Nalbandjans informēja par situāciju attiecībā uz Kalnu Karabahas konfliktu un tā iespējamo noregulējumu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!