• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielās gadadienas svinībām Latvijas valstī un tās galvaspilsētā Rīgā. Ciešā kopībā ar kaimiņiem – Lietuvu, Igauniju, Poliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Armēnijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielās gadadienas svinībām Latvijas valstī un tās galvaspilsētā Rīgā. Ciešā kopībā ar kaimiņiem – Lietuvu, Igauniju, Poliju

 

1.JPG (10857 bytes) 2.JPG (16536 bytes)

Otrdien, 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinībās: Polijas prezidents Lehs Kačiņskis (attēlā pa kreisi), piedaloties Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres rīkotajā pieņemšanā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā; Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Lietuvas prezidents Valds Adamkus kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru (attēlā pa labi), sveicot Latvijas ļaudis pie Brīvības pieminekļa Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”; Inga Kundziņa, A.F.I.

Otrdien, 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinībās pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera ielūguma piedalījās trīs valstu prezidenti – Lietuvas prezidents Valds Adamkus, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Polijas prezidents Lehs Kačiņskis. Visi prezidenti piedalījās Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes rīkotajā svinīgajā pieņemšanā, kur apsveikuma uzrunu Latvijai svētkos teica Polijas prezidents.

“Mēs zinām, ka Latvija ir dzimusi pirms 90 gadiem, bet pirms tam piedzīvojusi savu uzplaukumu. Mēs zinām, ka tajā pašā laikā dzimstošā jaunā Polijas zeme bija solidāra ar Latviju. Tā bija humānā palīdzība, 1919. un 1920.gada palīdzība, kad no Kurzemes, Latgales un visas Latvijas tika padzīts pretinieka karaspēks. Baltijas valstis un Rumānija bija visciešākie partneri, kam Polija palīdzēja līdz traģiskajām 1939.gada dienām. Apsveicu visus vēlreiz no visas sirds un aicinu turpināt veiksmīgu sadarbību, jo tikai kopīgi soļi, kopīgi centieni un vēlme kopā darboties NATO un Eiropas Savienībā dos veiksmīgus rezultātus. Ceru, ka nākotnē mūsu sadarbība dos tikpat veiksmīgus rezultātus, kādi tie bija vēsturē!” teica Polijas prezidents, sveicot Latvijas tautu Latvijas valsts svētkos.

Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija vēsturiski piedzīvojušas līdzīgus likteņus. Arī Lietuvā, Igaunijā un Polijā šogad tiek svinētas valstu neatkarības 90.gadadienas. Pagājušajā nedēļā – 11.novembrī – Latvijas Valsts prezidents piedalījās Polijas neatkarības 90.gadadienas svinībās un izteica laba vēlējumus Polijas Republikas prezidentam Leham Kačiņskim Polijas valstij nozīmīgajā svētku dienā.

Latvijas Valsts prezidents kopā ar Lietuvas un Igaunijas prezidentiem teica svētku uzrunas pie Brīvības pieminekļa. Latvijas valsts 90.gadadienas svētku pasākumu ietvaros 18.novembrī notika ekumeniskais dievkalpojums Doma baznīcā, ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, svinīgā Saeimas sēde un svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde 11.novembra krastmalā. Tāpat Nacionālajā teātrī notika Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltīts koncerts, kā arī svētku salūts 11.novembra krastmalā.

Šogad pirmo reizi Latvijas vēsturē 18.novembra svinībām veltītā parāde notika ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas novados – Cēsīs, Liepājā, Rēzeknē un Jelgavā. Svētki reģionos tika organizēti, lai valsts dibināšanas jubileju svinētu pēc iespējas plašāk un lai šādi dotu iespēju pēc iespējas lielākam Latvijas iedzīvotāju skaitam apmeklēt svētku pasākumus.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!