• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184090

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizdomās turamo vai notiesāto personu datu publiskošanu

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vizīti

 

20.novembrī Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi, kurš oficiālā vizītē bija ieradies Rīgā.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja valstu divpusējo attiecību aktualitātes. D.Bakradze informēja par pašreizējo situāciju Gruzijā. M.Riekstiņš atkārtoti izteica Latvijas atbalstu Gruzijas tautai, uzsverot, ka Latvija jau agrāk paudusi gan politisko atbalstu, gan finansiālo palīdzību.

Tika apspriests arī jautājums par Gruzijas ekonomikas un infrastruktūras atjaunošanu. D.Bakradze atzinīgi novērtēja Eiropas Komisijas un Pasaules bankas organizēto Gruzijas donoru konferenci un pateicās Latvijai par tās ieguldījumu.

Saistībā ar nākotnes perspektīvām konflikta noregulējuma kontekstā puses pārrunāja 19.novembrī Ženēvā notikušās sarunas ar Gruzijas un Krievijas Federācijas pārstāvju un starptautisko vidutāju piedalīšanos. Šis sarunu raunds, kurā galvenie jautājumi bija par drošības situāciju Gruzijā un iekšēji pārvietoto personu atgriešanos pastāvīgajās dzīvesvietās, tika novērtēts kā konstruktīvs. D.Bakradze uzsvēra, ka Gruzija atbalsta situācijas noregulējumu sarunu ceļā, ņemot vērā Gruzijas valsts suverenitāti un teritoriālās integritātes principu.

M.Riekstiņš aktualizēja tematu par ES novērotāju misijas darbību, vienlaikus uzsverot, ka misijai jābūt pārstāvētai visā Gruzijas teritorijā. “Mūsu ieskatā Krievija nav izpildījusi saistības, kuras tā uzņēmās, parakstot sešu punktu plānu, tāpēc šis jautājums paliks Eiropas Savienības dienaskārtībā dialogā ar Krievijas Federāciju,” uzsvēra M.Riekstiņš. Māris Riekstiņš un Davids Bakradze apsprieda arī NATO ārlietu ministru sanāksmes Briselē 2. un 3.decembrī iespējamos rezultātus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!