• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizdomās turamo vai notiesāto personu datu publiskošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par Eiropas Savienības fondu vēl sekmīgāku apguvi

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizdomās turamo vai notiesāto personu datu publiskošanu

 

Tiesībsargs Romāns Apsītis atkārtoti uzsver, ka no cilvēktiesību viedokļa nav pieļaujams, ka, runājot par noziegumiem, masu medijos tiek minēta aizdomās turamās vai notiesātās personas rase, reliģija, tautība un tamlīdzīgas pazīmes. Šāda prakse palielina stereotipus par visiem attiecīgajai rasei vai etniskajai grupai piederošajiem cilvēkiem, kā rezultātā cieš visi šīs grupas indivīdi.

Šo jautājumu aktualizējusi portāla “Apollo” 21.novembra publikācija, kurā tās autors noraida īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās Oskara Kastēna pārmetumus par to, ka iepriekš portāla ziņā par noziegumu minēta arī aizturētās personas tautība – čigāns.

Čigānu tautības minēšana ziņās par noziegumiem tikai vairo sabiedrības stereotipus par šo grupu, kas jau šobrīd ir pakļauta augstam sociālās atstumtības riskam. Ziņu mērķis ir leģitīms un sabiedrības interesēs ir zināt par notikušajiem noziegumiem, taču šo informāciju ir iespējams pasniegt, nesaistot to ar konkrētu tautību,” norāda tiesībsargs Romāns Apsītis. Tāpēc viņš aicina masu medijus neminēt personas rasi, reliģiju, tautību un tamlīdzīgas pazīmes, runājot par noziegumiem, lai izvairītos aizskart kādu tautību kopumā.

 

Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!