• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs : - sarunā par Satversmes tiesu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1999., Nr. 256/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Vislētākais ir vesels cilvēks"

Vēl šajā numurā

13.08.1999., Nr. 256/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs :

— sarunā par Satversmes tiesu

V.Birkavs uzskata, ka vienlaikus ir svarīgi palielināt konstitucionālās uzraudzības institūta lomu likumdošanas hierarhijas sakārtošanā un uzlabot tā sadarbību ar citām tiesu varas institūcijām likumdošanas pilnveidošanā. Viņaprāt, pašlaik likumu hierarhija nedarbojas pietiekami efektīvi.

Kā atzina V.Birkavs, ap ST likvidēšanu izraisītā ažiotāža ir aizēnojusi diskusiju par konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanu pēc būtības. Tomēr vienlaikus tā pievērsusi sabiedrības uzmanību demokrātijas un konstitucionālās uzraudzības jautājumiem un veicinājusi konstruktīvas diskusijas aktivizēšanos. Šī situācija ir jāizmanto, lai veiktu konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanu. Savukārt A.Endziņš izteicās, ka, neraugoties uz sacelto ažiotāžu, nav vajadzības pārmērīgi steidzināt šo jautājumu. Satversmes tiesas likuma grozījumu projekts tiks iesniegts izvērtēšanai gan Augstākajai tiesai, gan Tieslietu ministrijai, vienlaikus tiks piesaistīti arī ārvalstu eksperti.

A.Endziņš iesniedza tieslietu ministram sagatavoto Satversmes tiesas likuma grozījumu un ST procesa likuma projektu darba variantus, kas būs pamats turpmākajām diskusijām jautājumā par tiesu darba pilnveidošanu un konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanu tiesu sistēmā kopumā. V.Birkavs iecerējis nākamajā nedēļā apmeklēt Satversmes tiesu, tikties ar tās tiesnešiem un turpināt sagatavoto iestrādņu apspriešanu.

Abas puses ļoti atzinīgi novērtēja notikušo sarunu un atzina, ka nepieciešams uzsākt juridiski korektu diskusiju par konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanas praktiskajām iespējām un apspriest priekšlikumus likumdošanas pilnveidošanai.

Tieslietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!