• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Armēnijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Arni Dunduru

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Armēnijas ārlietu ministru

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 19.novembrī tikās ar Armēnijas Republikas ārlietu ministru Edvardu Nalbandjanu, kurš Latviju apmeklē oficiālā vizītē.

G.Daudze norādīja, ka šī vizīte ir apliecinājums tam, ka abas valstis ir gatavas ciešākai sadarbībai gan ekonomiskā, gan politiskā jomā. Viņš uzsvēra, ka joprojām ir spēkā Armēnijas parlamenta priekšsēdētājam Ovikam Abrahamjanam adresētais ielūgums apmeklēt Latviju vizītē. Savukārt E.Nalbandjans sacīja, ka ir pārliecināts par ciešāku parlamentāro kontaktu nepieciešamību, un apliecināja, ka aktualizēs šo jautājumu Nacionālajā asamblejā.

Saeimas priekšsēdētājs pauda viedokli, ka Nacionālās asamblejas vadītāju pavadoša Armēnijas uzņēmēju delegācijas vizīte būtu laba iespēja iepazīt tās ekonomiskās sadarbības priekšrocības, ko Armēnijai var piedāvāt mūsu valsts.

Armēnijas ārlietu ministrs atzina, ka ekonomiskās sadarbības jomā abām valstīm ir izaugsmes iespējas, un norādīja, ka savstarpējā līgumtiesiskā bāze ir labs pamats turpmākām attiecībām. Nav pretrunu, kas kavētu ciešāku abu valstu sadarbību, viņš piebilda.

Pārrunājot iespējamo vēstniecību atvēršanu Rīgā un Erevānā, E.Nalbandjans pauda viedokli, ka pārstāvniecības atvēršana otrā valstī vienmēr dod ekonomisku labumu, un apliecināja, ka Armēnija ir gatava atvērt savu pārstāvniecību Rīgā uzreiz pēc tam, kad darbu Erevānā sāktu Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība.

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš atzinīgi novērtēja progresu, ko Armēnija sasniegusi pēdējos gados, un norādīja, ka Latvija aktīvi seko notikumiem reģionā. E.Nalbandjans pastāstīja par attiecību attīstību ar Turciju, kā arī informēja par sarunu procesu ar Azerbaidžānu Kalnu Karabahas jautājumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!