• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrācijas un pilsonības aktuālajiem aspektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu grupas tikšanos ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrācijas un pilsonības aktuālajiem aspektiem

 

19.novembrī Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti iepazinās ar pētījumu par sabiedrības integrācijas un pilsonības aktuālajiem aspektiem. Deputāti bija vienisprātis, ka pētījums atklāj būtiskas sabiedrības viedokļa tendences, kas ir rūpīgi jāvērtē, sagatavojot sabiedrības integrācijas pamatnostādnes.

Saeimas deputāti iepazinās ar pētījuma secinājumiem, kas atklāj, ka 75 procenti Latvijas iedzīvotāju jūtas cieši vai ļoti cieši saistīti ar Latviju, taču ceturtā daļa nejūtas valstij piederīgi. Vērojama vienota tendence – pilsoņi jūtas emocionāli tuvāki Latvijai nekā nepilsoņi. Vairums iedzīvotāju neuzskata, ka Latvijas pilsonība ir prestiža, un pilsonību plāno iegūt mazāk nekā ceturtdaļa nepilsoņu.

Latvijas sabiedrību visvairāk vieno sportistu un mākslinieku sasniegumi, latviešu valoda un kultūras vērtību dažādība. Savukārt sabiedrību šķeļ sociālā un materiālā noslāņošanās, valodas barjera un krasi labējo un kreiso partiju politiskie paziņojumi.

Pētījumu pēc Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta pasūtījuma veica SIA “AC Konsultācijas”, un tā ietvaros aptaujāti 1200 respondentu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!