• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UNESCO konferenci "Iekļaujošā izglītība: nākotnes ceļš". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2008., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot operatīvi izstrādāt Satversmes grozījumus

Vēl šajā numurā

27.11.2008., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UNESCO konferenci “Iekļaujošā izglītība: nākotnes ceļš”

 

No 25.novembra līdz 28.novembrim Ženēvā notiek pasaules izglītības dzīves nozīmīgākais un svarīgākais notikums – UNESCO starptautiskā izglītības konference “Iekļaujošā izglītība: nākotnes ceļš” (“Inclusive Education: the Way of the Future”). Latviju šajā prestižajā pasākumā pārstāv izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa, Valsts speciālās izglītības centra direktors Guntis Vasiļevskis, kā arī Latvijas Universitātes un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas pārstāvji.

25.novembrī Ženēvā notikušajā UNESCO Starptautiskā izglītības biroja (SIB) padomes sēdē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe apstiprināta par pasaules izglītības dzīves nozīmīgākā un svarīgākā notikuma – Starptautiskās izglītības konferences 48.sesijas “Iekļaujošā izglītība: nākotnes ceļš” – viceprezidenti. Par konferences prezidentu apstiprināts Jemenas izglītības ministrs Abdulsalams M. Al-Jufi.

Ministre atzīst, ka tas ir īpašs gods un atzinība Latvijai un apliecinājums mūsu valsts paveiktajam iekļaujošajā izglītībā gan nacionālā līmenī, gan starptautiski, īpaši UNESCO kontekstā. T.Koķe uzsver, ka šī konferences sesija veltīta vienai no mūsdienu izglītības aktualitātēm – iekļaujošajai izglītībai, tā sniegs būtisku ieguldījumu iekļaujošās izglītības un ar to saistīto jautājumu aktivizēšanai pasaulē.

Pēcpusdienā, atsaucoties UNESCO aicinājumam, T.Koķe konferencē uzstājās ar runu “Iekļaujošā izglītība – standartizācija vs. individualizācija” (“Inclusive education – standardization versus individualization”), pievēršoties iekļaujošās izglītības attīstībai un galvenajiem izaicinājumiem, kā arī raksturojot Latvijas paveikto gan nacionālajā līmenī, gan starptautiski.

T.Koķe uzsvēra īpašo Latvijas ieguldījumu Ženēvas konferences sagatavošanā, jo Rīgā šā gada februārī veiksmīgi notika Eiropas un Ziemeļamerikas reģiona sagatavošanās konference “Iekļaujošā izglītība: no politiskā dialoga līdz saskaņotai rīcībai”. Rīgas konferencē panāktie rezultāti ir būtisks ieguldījums Ženēvas konferences sagatavošanā un sekmīgas norises nodrošināšanā.

Konferencē Ženēvā piedalās ap 1500 dalībnieku no aptuveni 150 valstīm. Konferenci atklāja UNESCO ģenerāldirektors Koičiro Macura, un šogad īpaša uzmanība tajā tiek veltīta vienai no mūsdienu izglītības aktualitātēm – iekļaujošajai izglītībai. Proti, konferences dalībnieki spriež par to, kā veicināt ikviena vajadzībām un spējām atbilstošas un kvalitatīvas izglītības pieejamību; kā izglītības iestādēm reaģēt uz daudzveidību; kā nodrošināt efektīvu mācīšanos; kāda ir iesaistīto spēlētāju loma.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!