• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prasību tiesā profesionālo kvalifikāciju atzīšanas sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2008., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Lauku atbalsta dienests: Par ES tiešo maksājumu avansa izmaksām

Vēl šajā numurā

28.11.2008., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prasību tiesā profesionālo kvalifikāciju atzīšanas sakarā

 

Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu iesniegt prasību Eiropas Kopienu tiesā pret četrām dalībvalstīm – Igauniju, Lietuvu, Latviju un Nīderlandi – par to, ka tās nav paziņojušas par transponēšanas pasākumiem attiecībā uz Direktīvu 2005/36/EK par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu. Šī direktīva tapusi, īstenojot profesionālās kvalifikācijas atzīšanas režīma reformu, kuru EK bija sākusi, lai veicinātu darba tirgu elastību, panāktu augstāku pakalpojumu tirgus liberalizācijas pakāpi, sekmētu ātrāku un automātisku kvalifikācijas atzīšanu, kā arī vienkāršotu administratīvās procedūras.

Šī direktīva vienā tiesību aktā apvieno piecpadsmit direktīvas – divpadsmit nozaru direktīvas attiecībā uz ārsta, vispārējās aprūpes māsas, zobārsta, veterinārārsta, vecmātes, farmaceita un arhitekta profesiju un trīs direktīvas, ar kurām ieviesta vispārēja profesionālās kvalifikācijas atzīšanas sistēma attiecībā uz lielāko daļu citu reglamentēto profesiju. Direktīva vienkāršo kvalifikācijas atzīšanas sistēmas struktūru un uzlabo tās darbību. Tādējādi direktīvas nolūks ir atvieglot to speciālistu mobilitāti iekšējā tirgū, kuri dodas uz citu dalībvalsti, lai sniegtu tajā konkrētus pakalpojumus vai arī lai paliktu tur uz pastāvīgu dzīvi.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!