• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Lauku atbalsta dienests: Par ES tiešo maksājumu avansa izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2008., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.11.2008., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Lauku atbalsta dienests: Par ES tiešo maksājumu avansa izmaksām

 

Kopš 22.novembra Lauku atbalsta dienests (LAD) sācis papildu valsts tiešā maksājuma (PVTM) par laukaugu un lopbarības platībām avansa izmaksu 65% apmērā par 2008.gadā iesniegtajiem iesniegumiem.

Zemnieki, kuri saimnieko nelabvēlīgu dabas apstākļu teritorijās, kas nav kalnu teritorijas (mazāk labvēlīgo apvidu teritorijas), no 22.novembra saņem atbalsta maksājumu avansus 70% apmērā.

2008.gadā PVTM likme par laukaugu platībām ir 27,90 Ls/ha, PVTM likme par lopbarības platībām ir 6,34 Ls/ha, savukārt par mazāk labvēlīgo apvidu teritorijām – likme par platībām, kas atrodas 1.kategorijas teritorijā, ir 17,41 Ls/ha, 2.kategorijas teritorijā – 27,85 Ls/ha un 3.kategorijas teritorijā tā ir 40,39 Ls/ha.

ES normatīvie akti paredz, ka atbalsta likmes gala apmēru var proporcionāli samazināt, ja pēc visu administratīvo pārbaužu veikšanas konstatē kopējās attaisnotās platības pārsniegumu. 2008.gadā kopējais pieejamais finansējums PVTM par laukaugu platībām tiek pārsniegts par 29%.

Tāpat noteikts, ka avansa maksājumus var saņemt par pieteikumiem, kuriem ir pabeigtas visas administratīvās un fiziskās kontroles. Tādēļ LAD atkārtoti uzsver, ka lauksaimniekiem precīzi jādeklarē apsaimniekotās platības. Gadījumā, ja konstatētas neprecizitātes, būtiski tās atrisināt laikus, lai neaizkavētu maksājumu saņemšanu.

Saskaņā ar ES un Latvijas normatīvajiem aktiem platību galamaksājumi par 2008.gada sezonā iesniegtajiem pieteikumiem jāveic līdz 2009.gada 30.jūnijam.

Lēmumu par platību maksājumu piešķiršanu lauksaimnieki saņems pa pastu.

Kopš oktobra, kad tika sākta PVTM par pienu, vienotā platību maksājuma (VPM), maksājuma par mazāk labvēlīgo apvidu teritorijām un PVTM par laukaugu un lopbarības platībām avansa izmaksa, LAD lauksaimnieku kontos ieskaitījis vairāk nekā 54 miljonus latu, t.sk. 18 274 atbalsta pretendenti saņēma PVTM par pienu, 59 872 atbalsta pretendenti saņēma VPM, 37 859 atbalsta pretendenti saņēma maksājumu par mazāk labvēlīgo apvidu teritorijām un 36 200 atbalsta pretendenti saņēma PVTM par laukaugu un lopbarības platībām.

 

LAD Sabiedrisko attiecību sektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!