• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Polijas vēstnieku - tiekoties ar Čehijas vēstnieci - tiekoties ar Krievijas vēstnieku - tiekoties ar Somijas vēstnieku - tiekoties ar Latvijas vēstnieku ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.1999., Nr. 258 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mums ir tās pašas kopīgās intereses"

Vēl šajā numurā

17.08.1999., Nr. 258

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Polijas vēstnieku

Vakar, 16. augustā, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles pieklājības vizītē ieradās Polijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jaroslavs Bratkevičs.

Vēstnieks nodeva Ministru prezidentam Polijas premjerministra Jirži Buzeka personīgu apsveikumu.

Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, izteikta nepieciešamība aktivizēt abu valstu saimnieciskās attiecības, kā arī sadarbību starp abu valstu atsevišķām ministrijām un institūcijām.

Sarunu laikā pārspriesti ar ES paplašināšanos saistīti jautājumi. Pārrunātas Latvijas iespējas sadarboties ar CEFTA (Centrāleiropas brīvās tirdzniecības līgums) valstīm, kas palielinātu Latvijas ražotāju iespējas iekļauties Centrāleiropas, t. sk., Polijas tirgū.

Tika pārrunātas sadarbības iespējas Baltijas jūras reģionā.

 

— tiekoties ar Čehijas vēstnieci

Vakar, 16.augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Janu Bulenovu. Vēstniece apsveica Ministru prezidentu sakarā ar stāšanos amatā.

J.Bulenova un A.Šķēle atzina, ka starp abām valstīm ir izveidojušās aktīvas un dinamiskas attiecības visās jomās, pastāvot plašai sadarbībai starp abu valstu atsevišķām ministrijām, institūcijām un organizācijām. Šo attiecību paplašināšanos veicinās Čehijas premjerministra Miloša Zemana vizīte Latvijā šā gada rudenī, kas dos ieguldījumu abu valstu līgumattiecību bāzes tālākai pilnveidošanai.

Sarunas laikā pārspriestas Latvijas iespējas sadarboties ar CEFTA (Centrāleiropas brīvās tirdzniecības līgums) valstīm. Vēstniece atzīmēja, ka Latvijai būtu reālas iespējas pievienoties šim līgumam, jo tā ir Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalsts un tai ir noslēgti brīvās tirdzniecības līgumi gandrīz ar visām CEFTA valstīm.

Ministru prezidents informēja vēstnieci par Latvijas valdības plāniem attiecībā uz privatizācijas procesu, īpaši akcentējot lielo uzņēmumu privatizāciju.

Tikšanās laikā pārrunāta problemātika, kas saistīta ar ES un NATO paplašināšanos. Vēstniece izteica gatavību veicināt Čehijas pieredzes nodošanu Latvijai saistībā ar NATO un ES paplašināšanos.

— tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Piektdien, 13. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Aleksandru Udaļcovu.

Sarunas sākumā vēstnieks apsveica A.Šķēli jaunajā amatā un izteica cerību, ka, neraugoties uz sarežģīto situāciju Krievijā, abu valstu attiecības kļūs aktīvākas.

Vēstnieks dalījās pārdomās par aktuālo situāciju Krievijā un tās perspektīvo attīstību.

Ministru prezidents un vēstnieks pārrunāja iespējas uzlabot abu valstu līgumattiecību bāzi, minot iespēju tuvākajā nākotnē parakstīt abu valstu līgumu par sadarbību un savstarpēju palīdzību muitas jautājumos un līgumu par sociālo drošību.

Sarunas gaitā tika pārrunāta Valsts valodas likuma izskatīšanas turpmākā gaita, kā arī situācija saistībā ar Rīgas Aviācijas universitātes tālāku attīstību.

 

— tiekoties ar Somijas vēstnieku

Piektdien, 13.augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Somijas vēstnieku Latvijā Hannu Hemeleinenu.

Somijas vēstnieks apsveica A.Šķēli sakarā ar stāšanos premjerministra amatā. Sarunu gaitā pārrunātas saistībā ar Somijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES) problēmas. Vēstnieks uzsvēra, ka Somija vēlas uzturēt plašus kontaktus un aktīvu dialogu ar Baltijas valstīm, tai skaitā ar Latviju. H.Hemeleinens izklāstīja Somijas prioritātes ES prezidentūrā, uzsverot Kosovas krīzes risinājumu un ES paplašināšanos.

Vēstnieks atzina, ka Latvijai ir lielas iespējas šā gada beigās saņemt uzaicinājumu uz iestāšanās sarunām ES. Tas būtu jādara, lai ES paplašināšanās process kopumā saglabātu ticamību. Viņš arī izteicās, ka Somija atzinīgi vērtē Latvijas veikumu valsts austrumu robežas iekārtošanā. Ministru prezidents informēja, ka valsts austrumu robežas iekārtošana ir viena no valdības prioritātēm un valdība darīs visu, lai aktivizētu robežiekārtošanas darbus.

Sarunas gaitā pārrunātas arī Valsts valodas likuma tālākās izskatīšanas iespējas, kā arī situācijas attīstība Krievijā un Baltijas jūras reģionā. Vēstnieks un Ministru prezidents atzina, ka Baltijas jūras reģionam perspektīvā būs lielākās izaugsmes iespējas Eiropā.

 

— tiekoties ar Latvijas vēstnieku ASV

Piektdien, 13. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku ASV Ojāru Kalniņu.

Tikšanās gaitā pārrunātas Latvijas un ASV divpusējo attiecību problēmas un abu valstu attiecību aktivizēšanas iespējas, īpaši akcentējot, ka jāveicina ASV uzņēmēju interese par Latviju. Ministru prezidents uzsvēra, ka attiecības ar ASV un ekonomisko attiecību pilnveidošana ir viena no valdības neapšaubāmām prioritātēm.

Sarunas gaitā O.Kalniņš izklāstīja savas idejas par tālāko darbību Latvijas institūta direktora amatā. Tika uzsvērts, ka Latvijas institūtam jākļūst par institūciju, kas veicinātu vispusīgu Latvijas tēla atpazīstamību pasaulē, īpaši valsts starptautisko ekonomisko sakaru aktivizēšanā.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja O.Kalniņa idejas un apsolīja valdības atbalstu, jaunajam institūta direktoram stājoties amatā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!