• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 16.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.1999., Nr. 258 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18463

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.455

Par banku un to filiāļu (norēķinu grupu), kuras var neizmantot kases aparātu, saraksta grozījumu

Vēl šajā numurā

17.08.1999., Nr. 258

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 16.augusta sēdē

Izdošanai Satversmes 81.panta kārtībā akceptēts noteikumu projekts "Veterinārmedicīnas noteikumi". To mērķis ir regulēt dzīvnieku infekcijas slimību apkarošanu un profilaksi, veterinārmedicīnisko praksi, dzīvnieku izcelsmes produktu apriti, dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu importa tranzīta un veterināro kontroli un noteikt valsts pašvaldību institūciju, kā arī personu tiesības un pienākumus.

Izdošanai Satversmes 81.panta kārtībā akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Radio un televīzijas likumā". Grozījumos iestrādāts jēdziens "televeikals", precizēts jēdziens "slēptā reklāma", precizēti sponsorēšanas noteikumi, nosacījumi u.c. Komiteja pamatos akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta iekārtas likumā. Grozījumi nepieciešami, lai sakārtotu likumdošanu attiecībā uz īpašu uzdevumu ministru kompetenci.

Akceptēts noteikumu projekts "Augu karantīnas noteikumi". Šie noteikumi noteiks augu audzētāju, augu, augu produktu pārstrādātāju, uzglabātāju, tirgotāju, ievedēju un izvedēju reģistrācijas kārtību, fitosanitārās kontroles kārtību un pasākumus, fitosanitāro dokumentu izsniegšanas un aizsargājamo teritoriju noteikšanas kārtību, augu karantīnas organismu sarakstu, augu, augu produktu un ar tiem saskarē nonākušo priekšmetu sarakstu, kuru ievešana ir aizliegta vai pakļauta specifiskiem noteikumiem, kā arī fitosanitārai kontrolei, vai robežkontrolei pakļauto augu, augu produktu un ar tiem saistīto materiālu sarakstu, lai novērstu augu karantīnas organismu ievešanu un izplatīšanos valstī un nodrošinātu to apkarošanu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība". Tie noteiks reģistrācijai pakļauto augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtību.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Likums par reglamentētajām profesijām un profesionālo kvalifikāciju atzīšanu". Likums nepieciešams, lai saskaņotu ar Eiropas Savienību likumdošanu profesionālo kvalifikāciju savstarpējās atzīšanas jomā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība". Grozījumi paredz, ka Beniluksa valstīm nebūs nepieciešamas vīzas ieceļošanai Latvijā.

Valdības preses departaments

Par Valsts kancelejas darbinieku atjaunošanu darbā

Valsts kanceleja, izpildot Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas spriedumu, 10. augustā atjaunoja darbā vecākos referentus — A.Fraktnieci, I.Barkāni, D.Strautnieci un N.Zeiboti. Ja ierēdņa kandidāts vienlaikus ar amatu civiliestādē ieņem amatu vēl kādā citā institūcijā, ierēdņa kandidāta pienākums ir saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma 17. panta pirmās daļas otro punktu triju darba dienu laikā pēc iecelšanas ierēdņa amatā rakstiski paziņot citai institūcijai par savu vēlēšanos tikt atbrīvotai no attiecīgā amata (darba). Tā kā minētie ierēdņu kandidāti nevēlējās pārtraukt darba attiecības citā institūcijā, tie iesniedza iesniegumus par darba attiecību pārtraukšanu Valsts kancelejā pēc pašu vēlēšanās saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 60. panta pirmās daļas 1. punkta "a" apakšpunktu. Pamatojoties uz minētajiem iesniegumiem, Valsts kanceleja ar š. g. 12. augustu pārtrauca darba attiecības, kā arī izmaksāja naudas kompensāciju par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu.

E.Ikaunieks, kuru tiesa atjaunoja darbā, nav iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus, lai atsāktu darbu Valsts kancelejā. Personāla nodaļa ir saņēmusi tikai viņa iesniegumu par ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu.

M.Šics un A.Griškāns ir atjaunoti darbā Valsts kancelejā, taču jau otro dienu nav ieradušies darba vietā un nepilda Valsts kancelejas direktora rīkojumu par amata aprakstu projektu sagatavošanu atbilstoši Deklarācijai par Ministru kabineta darbu, kā arī nav pārtraukuši esošās darba attiecības, tādējādi pārkāpjot Korupcijas novēršanas likumu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!