• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs: - sarunā ar valsts kontrolieri - tiekoties ar Degvielas tirgotāju asociāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.1999., Nr. 258 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs: - tiekoties ar Somijas vēstnieku Latvijā - tiekoties ar Iekšlietu ministrijas labākajiem sportistiem

Vēl šajā numurā

17.08.1999., Nr. 258

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— sarunā ar valsts kontrolieri

Pirmdien, 16.augustā, finansu ministrs Edmunds Krastiņš tikās ar valsts kontrolieri Raitu Černaju, lai apspriestu iespējas Finansu ministrijai sadarboties ar Valsts kontroli valsts budžeta iestāžu līdzekļu izlietojuma kontrolē.

E.Krastiņš norādīja, ka Finansu ministrija ir atbildīga par valsts budžeta sagatavošanu un izpildi, taču tai ir ļoti ierobežotas iespējas kontrolēt līdzekļu izlietojuma atbilstību budžeta likumam. Ministrs par īpaši svarīgu uzskata iekšējās revīzijas sistēmas radīšanu visās valsts iestādēs un valsts pasūtījuma kontroles sistēmas izveidi, lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu efektīvu izmantošanu. Finansu ministrija ir sagatavojusi un iesniegusi Ministru kabinetā noteikumu projektu par iekšējā audita dienestiem valsts iestādēs, kas paredz, ka Finansu ministrija un Valsts kontrole nodrošinās šo dienestu darbībai nepieciešamo metodoloģisko bāzi un koordināciju.

E.Krastiņš un R.Černajs tikšanās laikā vienojās, ka Finansu ministrija piedalīsies arī Valsts kontroles 2000.gada darba plāna sagatavošanā, izsakot savus priekšlikumus par nepieciešamajām revīzijām valsts budžeta iestādēs.

 

— tiekoties ar Degvielas tirgotāju asociāciju

Finansu ministram Edmundam Krastiņam vakar, 16.augustā, tiekoties ar Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvjiem, tika nolemts veidot darba grupu, kurā būtu Valsts ieņēmumu dienesta, Akcizēto preču pārvaldes un Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvji, lai sagatavotu vienotu statistiku par degvielas importu un patēriņu Latvijā.

Ministrs uzklausīja asociācijas pārstāvju informāciju par to, ka Latvijā trūkst vienotu datu par degvielas tirgu — muitai un Akcizēto preču pārvaldei ir dati par degvielas importu, savukārt degvielas tirgotājiem — par mazumtirdzniecību, Valsts ieņēmumu dienestam — informācija par iekasēto akcīzes nodokli par degvielu. Taču šie dati nav apkopoti un analizēti, taču tie varētu atklāt tos degvielas tirgus posmus, kuros visvairāk iespējama kontrabanda. Kā uzsvēra Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvji, Latvijā pēdējos mēnešos ir samazinājies viņu pārdotās legālās degvielas apjoms, un tam var būt tikai divi iemesli — krīzes seku radītais patēriņa samazinājums un kontrabanda. Tādēļ finansu ministrs ierosināja veidot darba grupu, kurā būtu visu institūciju pārstāvji, kas radītu vienotu statistikas sistēmu un sāktu šīs informācijas analīzi.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!