• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par savienības ekonomiskās situācijas stabilizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2008., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 5 gadiem

Vēl šajā numurā

03.12.2008., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par savienības ekonomiskās situācijas stabilizēšanu

 

2.decembrī Briselē notika Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksme, kurā piedalījās finanšu ministrs Atis Slakteris.

Galvenā uzmanība ECOFIN pievērsta rīcības plānam ekonomiskās situācijas stabilizēšanai Eiropas Savienībā (ES) un ekonomiskas lejupslīdes novēršanai. Pirms dažām dienām publicētais ziņojums paredz īstermiņa pasākumus impulsa sniegšanai ekonomikai 200 miljardu eiro apmērā, no kuriem ES dalībvalstu devums būtu 170 miljardi eiro, bet atlikušos 30 miljardus eiro piešķirtu no ES finansējuma.

Latvija atbalsta operatīvi tapušo ES rīcības plānu ekonomikas stabilizēšanai. Tomēr pašreizējā situācijā dot impulsu 1,2% apmērā no IKP ir sarežģīti. Veids, kā ES jaunās dalībvalstis, tostarp Latvija, var sniegt nozīmīgu devumu tautsaimniecībai, ir sekmīgi izmantot piešķirto ES fondu finansējumu un nodrošināt tiem nacionālo līdzfinansējumu. Tāpēc ir nepieciešams rast individuālu pieeju katrai dalībvalstij,” norādīja finanšu ministrs Atis Slakteris.

Ministrs akcentēja, ka šobrīd jākoncentrējas uz investīcijām, kas sniegtu ātrus rezultātus īstermiņā. “Lai veicinātu investīcijas uzņēmējdarbības atbalstam un infrastruktūras attīstīšanai, Latvija rosina palielināt ES struktūrfondu avansa maksājumus 2009.gadā un meklēt risinājumus ES fondu apguves procedūru vienkāršošanai,” argumentēja A.Slakteris.

Sanāksmē tika skatīts grozījumu projekts par kopējo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) sistēmu kontekstā ar PVN samazināto likmju piemērošanu ES. Tā mērķis ir sakārtot likumdošanu, kas attiecas uz šo likmju piemērošanu, padarīt pastāvīgu eksperimentālo sistēmu, kas atsevišķām dalībvalstīm šobrīd ļauj piemērot samazināto PVN likmi dažiem darbietilpīgiem pakalpojumiem, kā arī novērst atšķirības starp dalībvalstīm un ekonomikas nozarēm par tiesībām piemērot samazinātās PVN likmes atsevišķiem darījumiem.

ECOFIN ministri diskutēja arī par uzlabojumiem direktīvā, kas regulē ienākumu aplikšanu ar nodokļiem, kuri gūti kā procentu maksājumi par uzkrājumiem, un aktuālo situāciju finanšu tirgos.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!