• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par slimības un bezdarbnieka pabalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2008., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dzintru Kraukli

Vēl šajā numurā

04.12.2008., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par slimības un bezdarbnieka pabalstu

 

Saeimas Sociālo un daba lietu komisija 26.novembrī nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā grozījumus divos likumos, kas novērsīs iespēju vienlaikus saņemt divus sociālās apdrošināšanas pakalpojumus – bezdarbnieka pabalstu un slimības pabalstu.

Kā konstatējusi Valsts kontrole, atsevišķos gadījumos cilvēkiem pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas piešķirts arī slimības pabalsts. Tas var notikt viena mēneša laikā pēc atbrīvošanas no darba, jo likums nosaka, ka slimības pabalsts piešķirams arī personām, kas saslimušas mēneša laikā pēc darba attiecību izbeigšanas un slimo ilgāk par 15 dienām.

“Lai arī Labklājības ministrija iepriekšējo kārtību izstrādāja, labu nolūku vadīta, tā tomēr pavēra iespēju atsevišķos gadījumos saņemt divus pabalstus vienlaikus, kas neatbilst ne sociālās apdrošināšanas, ne taupīgas valsts naudas apsaimniekošanas principiem. Esam operatīvi sagatavojuši nepieciešamos likuma grozījumus, lai pēc iespējas ātrāk aizlāpītu Valsts kontroles atklātos “likumu caurumus,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Saskaņā ar jauno kārtību noteikts: ja personai vienlaikus ir tiesības uz slimības un bezdarbnieka pabalstu, līdz darbaspēju atgūšanai tiks izmaksāts tikai slimības pabalsts, bet pēc tam – bezdarbnieka pabalsts.

Plānots, ka grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” un likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumiem” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Likumu grozījumus Saeimā plānots virzīt steidzamības kārtā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!