• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbu pie novadu kartes, turpinot izskatīt robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2008., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dienesta nosacījumiem iekšlietu sistēmā

Vēl šajā numurā

04.12.2008., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbu pie novadu kartes, turpinot izskatīt robežas

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 2.decembrī turpināja izskatīt priekšlikumus jaunajai novadu kartei un atbalstīja Limbažu, Lubānas, Ludzas, Madonas, Mālpils, Mārupes, Mazsalacas, Naukšēnu, Neretas, Nīcas, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pāvilostas, Pļaviņu, Preiļu Priekules, Riebiņu, Rojas, Ropažu, Rucavas, Rugāju, Rundāles, Rūjienas, Salacgrīvas, Salas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Strenču, Tērvetes, Vaiņodes, Valkas, Varakļānu, Vārkavas, Vecumnieku, Viesītes, Viļakas, Viļānu un Zilupes novada izveidošanu.

Komisija vienojās veikt izmaiņas valdības piedāvātajā novadu kartē un iezīmēt tajā Siguldas novadu, ko veidos Allažu pagasts, Mores pagasts, Siguldas pagasts un Siguldas pilsēta, kā arī Inčukalna novadu, ko veidos Inčukalna pagasts un Vangažu pilsēta.

Komisija nepiekrita priekšlikumam Maltas pagastu pārveidot par atsevišķu Maltas novadu, lai gan komisijā izskanēja viedoklis, ka Malta ir spēcīgs un attīstīties spējīgs pagasts. Jaunajā novadu kartē Maltas pagastu paredzēts pievienot Rēzeknes novadam.

Tāpat komisija neatbalstīja priekšlikumu Pūres pagastu pārveidot par novadu. Līdz ar to Pūres pagastu plānots pievienot Tukuma novadam, kā to paredz valdības veidotā novadu karte.

Vēl komisija noraidīja priekšlikumu sadalīt Valmieras novadu un izveidot Vaidavas novadu, apvienojot Kocēnu pagastu un Vaidavas pagastu.

Komisija neatbalstīja arī Valgundes pagasta pārveidošanu par Valgundes novadu, sadalot Jelgavas novadu, un Vecsaules pagasta pārveidošanu par novadu, sadalot Bauskas novadu.

Tāpat komisija nepiekrita veidot Ventspils novadu bez Ances pagasta un Tārgales pagasta, Līvānu novadu bez Jersikas pagasta un Jelgavas novadu bez Līvbērzes pagasta.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija neatbalstīja priekšlikumu Cēsu pilsētai piešķirt republikas pilsētas statusu.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Staņislavs Šķesters aicināja Cēsis atzīt par republikas nozīmes pilsētu, jo “jau kopš seniem laikiem pilsēta ir visa Vidzemes reģiona centrs ar savu vārdu un vēsturiskajām tradīcijām”. Savukārt deputāts Māris Kučinskis uzsvēra, ka par pilsētas statusa maiņu varēs runāt vēlāk, jo šobrīd strauja attīstība vērojama ne tikai Cēsīs, bet arī citās pilsētās.

Turpinot darbu pie novadu kartes, komisija atbalstīja sākotnējā Cēsu novada sadalīšanu, un turpmāk Cēsu novadu veidos Vaives pagasts un Cēsu pilsēta.

Tāpat komisija vienojās veikt izmaiņas valdības piedāvātajā novadu kartē un iezīmēt tajā Priekuļu novadu, kuru veidos Mārsnēnu pagasts, Liepas pagasts, Priekuļu pagasts un Veselavas pagasts.

Apvienojot Raunas pagastu, Drustu pagastu, Dzērbenes pagastu un Taurenes pagastu, paredzēts izveidot Raunas novadu.

Savukārt Jaunpiebalgas pagasts un Zosēnu pagasts kopā veidos Jaunpiebalgas novadu, kā jau tas iepriekš bija plānots valdības novadu kartē.

Iepriekšplānotajam Vecpiebalgas novadam, kuru veidos Vecpiebalgas pagasts un Inešu pagasts, tiks pievienots arī Kaives pagasts.

Tāpat komisija vienojās atbalstīt Līgatnes novada izveidošanu, kurā apvienos Līgatnes pilsētu un Līgatnes pagastu.

Novadu karte tiks papildināta ar Amatas novadu, apvienojot esošo Amatas novadu, Nītaures pagastu, Zaubes pagastu un Skujenes pagastu.

Tādējādi komisija izskatījusi visus novadu kartei iesniegtos priekšlikumus. Kartes galīgo variantu un Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu Saeimas sēdē plānots skatīt šā gada 11.decembrī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!