• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmi Briselē 2.–3.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2008., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju sociālo nodrošinājumu

Vēl šajā numurā

04.12.2008., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmi Briselē 2.–3.decembrī

 

01.JPG (25079 bytes)
NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers (centrā) kopā ar NATO dalībvalstu ārlietu ministriem, tostarp Latvijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu (2.rindā otrais no labās) un dalībvalstu vēstniekiem
Foto: EPA/A.F.I.

2. un 3.decembrī Briselē notika Ziemeļatlantijas organizācijas (NATO) ārlietu ministru sanāksme, kurā 2.decembrī darba pusdienu laikā ar Vidusjūras dialoga valstīm tika apspriesta pušu divpusējā sadarbība un pārrunāti dažādi reģionāla un starptautiska rakstura drošības jautājumi.

Tāpat Ziemeļatlantijas padomes pirmajā sesijā norisinājās diskusija par attiecībām ar Gruziju un Ukrainu un šo valstu ceļu uz integrāciju NATO, kā arī šīs organizācijas dalībvalstu attiecības ar Krieviju.

Ziemeļatlantijas padomes sesijas turpinājumā 3.decembrī NATO dalībvalstis un uzaicināto valstu – Horvātijas un Albānijas – pārstāvji apsprieda dalību starptautiskajās militārajās operācijās, īpaši alianses iesaisti miera un stabilitātes nodrošināšanā Afganistānā.

Ministru sanāksmes ietvaros notika arī pirmā ārlietu ministru līmeņa NATO–Gruzijas komisijas sēde ar Gruzijas ārlietu ministres Ekaterines Tkešelašvili (Ekaterine Tkeshelashvili) piedalīšanos, kurā tika pārrunāta aktuālā situācija Gruzijā un valsts progresa un reformu īstenošanas izvērtējums. “NATO–Gruzijas komisija sniedz nepieciešamo formātu arī turpmākam intensīvākam dialogam par Gruzijas progresu ceļā uz dalību NATO,” norādīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Tāpat norisinājās NATO–Ukrainas komisijas sēde, kurā piedalījās Ukrainas ārlietu ministrs Volodimirs Ogrizko (Volodymyr Ogrysko), lai izvērtētu valstī īstenoto reformu progresu.

 

Pēc Ārlietu ministrijas informācijas

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!