• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas starptautisko attiecību lietu viceministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2008., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Uzrunājot deputātus Saeimas 4.decembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

05.12.2008., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas starptautisko attiecību lietu viceministra vizīti

 

4.decembrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar Čehijas Republikas Tieslietu ministrijas valsts sekretāru, viceministru starptautisko attiecību un Eiropas Savienības (ES) jautājumos Tomašu Bočeku un izteica atbalstu Čehijas prezidentūras ES izvirzītajām prioritātēm e-tiesiskuma, civiltiesību un krimināltiesību jomā.

T.Bočeks norādīja: tā kā e-tiesiskuma portālam jāsāk darboties jau nākamā gada nogalē, Čehijas prezidentūra nolēmusi pielikt pūles, lai šis darbs sekmīgi virzītos uz priekšu. Viņš atzinīgi novērtēja Latvijas iesaistīšanos portāla pilotprojekta sadaļā par maksātnespējas reģistru savietošanas jautājumiem, kā arī informēja par ideju šajā portālā ievietot arī dalībvalstu tulku datubāzi.

Tieslietu ministrs atbalstīja Čehijas ideju par videokonferenču pastiprinātu izmantošanu starpvalstu tiesiskajā sadarbībā, kas ļautu ekonomēt laiku un līdzekļus. Viņš norādīja, ka ar Šveices valdības atbalstu plānots Latvijas tiesas nodrošināt ar videokonferenču aparatūru, un ir sākts pilotprojekts ar videokonferenču izmantošanu tiesvedības procesos. Latvija šo Šveices atbalstīto projektu un Čehijas iniciatīvu nākotnē labprāt sasaistītu kopā. T.Bočeks informēja, ka par videokonferenču izmantošanu plānots diskutēt jau pirmajā neformālajā ES tieslietu ministru tikšanās reizē, kas notiks Prāgā 2009.gada 15.–16.janvārī.

Čehijas prezidentūra aktualizēs arī jautājumus par mantojuma un ģimenes tiesībām, civillietu un krimināllietu jurisdikcijas jautājumiem. Tāpat tiks akcentēta problēma par valstu divpusējo līgumu slēgšanu ar trešajām valstīm jautājumos, kas atrodas ekskluzīvā Eiropas Kopienas kompetencē, izstrādājot nosacījumus un kārtību, kādā tas būtu iespējams.

G.Bērziņš norādīja, ka viens no Latvijai būtiskiem jautājumiem ir diskusijas turpināšana par vēstures pētīšanu un totalitāro režīmu veikto noziegumu apzināšanu. Viņš informēja, ka 28.novembrī notikušajā ES Tieslietu un iekšlietu padomes sēdē Latvija atkārtoti akcentēja, ka ES līmenī nepieciešams jauns tiesību akts par totalitārajiem režīmiem, to pastrādātajiem noziegumiem, un Latvija gaidīs Eiropas Komisijas ziņojumu par papildu instrumenta nepieciešamību. Čehijas Tieslietu ministrijas valsts sekretārs atbalstīja šo ideju un apliecināja, ka nākamās prezidentūras laikā šī ideja tiks uzturēta dzīva, jo mūsu valstīm ir bijusi līdzīga vēsturiskā pieredze.

Tieslietu ministrs Čehijai novēlēja izturību, veiksmi un izdošanos, nodrošinot visas Eiropas kopīgā mērķa – jaunas kvalitātes brīvības, drošības un tiesiskuma telpas izveide – sasniegšanā. Čehija prezidentūra ES sāksies 2009.gada 1.janvārī.

Inga Saleniece, tieslietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!