• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu NBS vienību teritorijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2008., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.12.2008., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu NBS vienību teritorijās

 

Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatējusi, ka Aizsardzības ministrija (AM), neuzraugot valsts aizsardzības sektora vides politikas ieviešanu, ir pieļāvusi, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) nav ieviesta 2005.gadā izstrādātā vides pārvaldības sistēma, kā arī nav izveidota NBS bīstamo atkritumu apsaimniekošanas sistēma.

Revīzijā tika konstatēts, ka NBS vienībās nav nodrošināta savlaicīga bīstamo atkritumu nodošana pārstrādes uzņēmumiem un ir pieļauta to uzglabāšana NBS vienību teritorijās ilgāk par 12 mēnešiem, tādējādi neievērojot vairāku normatīvo aktu prasības.

NBS vienībās esošās bīstamo atkritumu uzglabāšanas vietas nav aprīkotas atbilstoši AM reglamentā “Bīstamo vielu glabāšana” noteiktajai kārtībai, piemēram, tikai vienā no revīzijas izlasē iekļautajām vienībām bija izvietots personīgais aizsargaprīkojums. Tāpat uz konteineriem nav norādīts ne to saturs, ne glabāšanas sākšanas laiks.

Vairākas Nacionālo bruņoto spēku vienības nav saņēmušas normatīvajos aktos noteiktās atļaujas bīstamo atkritumu apsaimniekošanai un piesārņojošās darbības veikšanai.

Revīzijā arī tika noskaidrots, ka nav izdots AM normatīvais akts, kas noteiktu vienotu AM un tās padotības iestāžu rīcībā esošo, nolietoto un nederīgo materiāli tehnisko līdzekļu un bīstamo atkritumu iznīcināšanas un utilizācijas kārtību, informācijas apriti un sadarbību starp AM padotības iestādēm atkritumu apsaimniekošanas jomā.

AM un tās padotības iestāde Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra, laikus nepieņemot lēmumu par tālāku rīcību ar nolietotajiem metāllūžņiem, bīstamām ķīmiskām vielām un lielu daudzumu nederīgu transportlīdzekļu, ir pieļāvusi to nepamatotu uzkrāšanu NBS vienību teritorijās.

Tā, piemēram, divu NBS vienību teritorijās ir uzkrāti kopumā 987 transportlīdzekļi, kas revidējamā laika posmā netika izmantoti NBS uzdevumu izpildei.

Pēc revīzijas VK ir sniegusi sešus ieteikumus AM, kuri jāievieš laikā līdz 2009.gada 1.decembrim.

Revīzija par AM un tās padotības iestāžu darbības likumību, nodrošinot valsts militāro objektu atbilstību vides aizsardzības prasībām, tika veikta par laiku no 2006.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.aprīlim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!