• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nokavēto nodokļu maksājumu pagarinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2008., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 2.decembrī

Vēl šajā numurā

05.12.2008., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nokavēto nodokļu maksājumu pagarinājumu

 

4.decembrī Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kopīgi izstrādāto priekšlikumu piešķirt tiesības VID lemt par nokavēto nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumu. Paredzams, ka Saeima jau 11.decembra sēdē lems par šīs normas iekļaušanu likumā par nodokļiem un nodevām.

Ekonomikas krituma laikā ir svarīgi stimulēt uzņēmējdarbību un motivēt strādāt arī sarežģītos apstākļos. Šobrīd tiek darīts viss iespējamais, lai dotu impulsu biznesa videi. Nokavēto nodokļu maksājumu pagarināšana apliecina, ka valsts uzticas privātiem uzņēmējiem un vēlas atdzīvināt ekonomiku,” atzīst finanšu ministrs Atis Slakteris.

FM sagatavotie grozījumi paredz no 2009.gada 1.janvāra noteikt VID tiesības piešķirt termiņa pagarinājumu ne tikai kārtējiem, bet arī nokavētiem nodokļu maksājumiem, sadalot to atmaksu līdz pat vienam gadam no iesnieguma iesniegšanas brīža. Iesniegums VID jāiesniedz mēneša laikā pēc nodokļu maksājuma maksāšanas termiņa iestāšanās.

Likuma grozījumi arī paredz, ka nokavētos nodokļu maksājumus, kas izveidojušies 2008.gadā, varēs sadalīt līdz pat viena gada termiņam, iesniedzot iesniegumu VID līdz 2009.gada 1.februārim. Parāda nomaksas grafiks nodokļu maksātājam būs jāsaskaņo ar nodokļu administrāciju.

Šādu iniciatīvu kopīgi izstrādāja FM un VID, lai palīdzētu uzņēmējiem pārvarēt ekonomisko lejupslīdi.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!