• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2008., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nokavēto nodokļu maksājumu pagarinājumu

Vēl šajā numurā

05.12.2008., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi

 

Valsts kases operatīvie dati par budžeta izpildi novembrī liecina, ka kopējie šā gada 11 mēnešu valsts pamatbudžeta izdevumi pārsnieguši ieņēmumus, bet speciālajā budžetā ieņēmumi bijuši lielāki par izdevumiem. Tādējādi valsts budžetā izveidojies finansiālais deficīts 296,2 miljonu latu apmērā.

Novembrī valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 209,8 miljoni latu, savukārt izdevumi bija 411,4 miljoni latu. Līdz ar to finansiālais deficīts pamatbudžetā veidoja 201,7 miljonus latu. Kopējie 11 mēnešu pamatbudžeta ieņēmumi sasniedza 2,99 miljardus latu, bet izdevumi – 3,53 miljardus latu. Finansiālais deficīts šajos 11 mēnešos bija 546,5 miljoni latu. Salīdzinot ar 2007.gada 11 mēnešiem, valsts pamatbudžeta ieņēmumi šogad ir bijuši par 253,1 miljonu latu lielāki, tomēr izdevumi palielinājušies par 668,9 miljoniem latu.

Valsts speciālā budžeta novembra ieņēmumi bija 109,8 miljoni latu, izdevumi – 93,4 miljoni latu. Tādējādi veidojās ietaupījums 16,4 miljonu latu apmērā.

Kopējie 11 mēnešu valsts speciālā budžeta ieņēmumi bija 1,33 miljardi latu, izdevumi – 1,08 miljardi latu, bet ietaupījums bija 250,3 miljoni latu. Salīdzinot ar 2007.gada 11 mēnešiem, valsts speciālā budžeta ieņēmumi bijuši par 160,8 miljoniem latu lielāki, bet izdevumi palielinājušies par 244,8 miljoniem latu.

Nodokļu un arī nenodokļu ieņēmumi valsts pamatbudžetā atpaliek no sākotnējā plāna, tādēļ deficīts mums jāmazina uz izdevumu rēķina. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, decembrī tomēr sagaidām relatīvi zemākus izdevumus, jo šoreiz tie ir izlīdzinājušies pa visu ceturksni. Pozitīvi situāciju budžetā ietekmēs arī valdības ieviestie ierobežojumi valsts izdevumiem,” norāda finanšu ministrs Atis Slakteris.

Salīdzinot ar 2007.gada pirmajiem 11 mēnešiem, šogad valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir palielinājušies par 9%, savukārt izdevumi bijuši lielāki par 23%. Lai arī kopējie nodokļu ieņēmumi budžetā šajā periodā ir par 7% lielāki nekā pērn, taču par 3,9% jeb 41 miljonu latu mazinājušies ieņēmumi no pievienotās vērtības nodokļa.

Tāpat sarukuši ieņēmumi arī no muitas nodokļa, azartspēļu nodokļa, izložu nodokļa, dabas resursu nodokļa, elektroenerģijas un automobiļu nodokļa. Kopumā tas ir veidojis samazinājumu aptuveni 9 miljonu latu apmērā. Pagaidām tikai akcīzes nodokļa ieņēmumu temps atbilst budžetā plānotajam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!