• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta "Ave Lat grupas" akcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

VID un IeM kopā pret kontrabandu

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta informācija

Par Ministru prezidenta "Ave Lat grupas" akcijām

Vakar, 17. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle pilnvaroja starptautisko auditorkompāniju "PriceWaterhouseCoopers" nodot viņam piederošās akciju sabiedrības "Ave Lat grupa" akcijas neatkarīgam akciju pārvaldītājam. Saskaņā ar vakardien noslēgto līgumu "PriceWaterhouseCoopers" trīs mēnešu laikā izvēlēsies potenciālo pārvaldītāju — trasta kompāniju, izslēdzot jebkādas iespējas A.Šķēlem ietekmēt lēmumu pieņemšanu akciju sabiedrībā "Ave Lat grupa", kā arī peļņas turpmāko izmantošanu.

Latvijas likumdošanā nav paredzēta procedūra, kā rīkoties šādos gadījumos, tāpēc par pamatu ņemta starptautiskā prakse. Pārvaldītājam jābūt starptautiski pazīstamai trasta kompānijai ar pieredzi akciju un citu īpašumu pārvaldē, ar labu reputāciju un atbilstoši apdrošinātam. Saskaņā ar starptautisko praksi šāds pārvaldītājs konkrētā īpašuma pārvaldei ieceļ konkrētu izpildītāju, un šo izvēli sākotnējam īpašniekam ietekmēt nav iespējams.

Saskaņā ar parakstīto līgumu visas tālākās sarunas ar "PriceWaterhouseCoopers" un nākamo akciju pārvaldītāju un attiecīgu līgumu parakstīšana ir pilnībā uzticēta SIA "UVK" direktoram Edgaram Šķenderim. Andris Šķēle nekavējoties iesniegs Uzņēmumu reģistrā viņam piederošo akcijas pārstāvības pilnvaru, tajā skaitā balsojumam akcionāru pilnsapulcē, atsakoties no savām kā akcionāra balsstiesībām.

Uģis Salna,

Ministru prezidenta padomnieks preses jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!