• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
VID un IeM kopā pret kontrabandu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Viņi mīl, par ko dzied, un dzied no sirds"

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VID un IeM iet kopā pret kontrabandu

Vakar, 17. augustā, Valsts ieņēmumu dienesta un Iekšlietu ministrijas kopīgā sanāksmē Jelgavā

Turpinājums no 1.lpp.

Lai palielinātu ieņēmumus valsts pamatbudžetā un nodrošinātu Deklarācijas par Ministru kabineta darbu īstenošanu, kopš 16. augusta uzsākta VID Rīgas pilsētas teritoriālo iestāžu direktoru rotācija. Šis rotācijas princips tiks piemērots līdz 2001. gada beigām un, iespējams, vēl tiks pagarināts.

Tas tiek darīts, lai novērstu iespējamos interešu konfliktus, veidotu VID kā profesionālu, mūsdienīgu organizāciju, pilnveidotu nodokļu maksātāju apkalpošanas sistēmu. A.Sončiks informēja, ka līdzīgs princips tiks piemērots muitas iestādēs un šonedēļ jau Rīgas muitā. Pēc tam rotācijas sistēma tiks ieviesta arī VID reģionālajās iestādēs. VID uzsācis arī fizisko personu īpašumu fiksēšanu, apzināšanu un pārbaudes, kā tās nomaksājušas nodokļus. Līdz šim tas nav darīts, un, kā atzina A.Sončiks, arī sadarbība šajā laukā starp VID un policiju nav bijusi pietiekami koordinēta. Šādi pasākumi ir neatņemama sastāvdaļa cīņā pret nelegālajiem ienākumiem un nodokļu nemaksāšanu, jo arī legālajā uzņēmējdarbībā aptuveni 40 procentu darbību ir nelikumīgas — saistītas vai nu ar nodokļu apzinātu nemaksāšanu, vai arī kontrabandu. Šo pārkāpumu īpatsvars legālajā uzņēmējdarbībā pēdējo pāris gadu laikā samazinājies, toties paņēmieni kļuvuši daudz viltīgāki un grūtāk atklājami. Tātad policijas un VID spēku un centienu konsolidēšana šajā laukā patiešām ir vajadzīga.

Mudīte Luksa,

"LV" privatizācijas lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!