• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzjūtību pareizticīgajiem sakarā ar Krievijas patriarha Aleksija II aiziešanu mūžībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2008., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot uz vienotu un kopīgu nostāju Latvijas valsts makroekonomiskās situācijas stabilizēšanā

Vēl šajā numurā

09.12.2008., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzjūtību pareizticīgajiem sakarā ar Krievijas patriarha Aleksija II aiziešanu mūžībā

 

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsaka līdzjūtību visiem pareizticīgajiem sakarā ar Svētīgākā Maskavas un visas Krievijas patriarha Aleksija II aiziešanu mūžībā.

Valsts prezidents uzskata, ka mūžībā aizgājusi patiesi liela personība, kuru Latvijā cienīja un augsti novērtēja. V.Zatlers norāda, ka tas ir liels zaudējums pareizticīgajiem un visai tautai, jo Viņa svētība Aleksijs II ieguldīja lielu darbu tautas ticības atdzimšanas un tolerances veicināšanai.

Viņa svētība Aleksijs II 2006.gada vizītes laikā Latvijā aktualizēja arī jautājumus par starpkonfesiju dialoga veicināšanu, kā arī aicināja meklēt dialoga iespējas starp Latvijas un Krievijas tautām un valstīm un veidus, kā veicināt abu tautu savstarpējo uzticību un sapratni.

5.decembrī notika arī Valsts prezidenta un Viņa eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra telefonsaruna, kurā Valsts prezidents personīgi izteica līdzjūtību Latvijas pareizticīgo Baznīcai sakarā ar zaudējumu.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre:

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone Latvijas parlamenta vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Krievijas pareizticīgo Baznīcai un visiem Latvijas pareizticīgajiem sakarā ar Maskavas un visas Krievzemes patriarha Aleksija II aiziešanu mūžībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!