• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eiroparlamentāriešu algu iesaldēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2008., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Imigrācijas likumā

Vēl šajā numurā

09.12.2008., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eiroparlamentāriešu algu iesaldēšanu

 

Saeimas Juridiskā komisija izstrādājusi likumprojektu, kas paredz nākamgad nepalielināt no Latvijas ievēlēto Eiropas Parlamenta (EP) deputātu algas.

Tāpat kā Saeimas deputātiem, arī eiroparlamentāriešiem algu nākamgad rēķinās, sabiedriskajā sektorā strādājošo vidējās darba samaksas apmēram 2007.gadā piemērojot koeficientu 0,812. Tas nozīmē, ka EP deputātu amatalga 2009.gadā, salīdzinot ar šo gadu, paliks nemainīga.

Komisija grozījumu Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā plāno virzīt izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtā.

Atgādinām, ka Juridiskā komisija ir sagatavojusi grozījumus arī Saeimas kārtības rullī, kas paredz 2009.gadā iesaldēt Saeimas deputātu algas.

Lēmums par algu iesaldēšanu pieņemts, meklējot iespējas samazināt Saeimas nākamā gada budžetu.

Arī 2008.gadā deputātu algas ar Kārtības ruļļa pārejas noteikumiem ir noteiktas mazākas, nekā to nosaka Saeimas kārtības ruļļa pamatteksts. Tas paredz, ka deputāta amatalgu nosaka, sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba samaksas apmēram piemērojot koeficientu 3,2.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!