• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 17. janvāra instrukcija Nr. 1 "Instrukcija par kārtību, kādā Ministru kabinets kontrolē operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1995., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta lēmums nr. 4

Par Latvijas Republikas Valdības un Amerikas Savienoto Valstu Valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību

Vēl šajā numurā

21.01.1995., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 1

Pieņemts: 17.01.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.1

Rīgā 1995.gada 17.janvārī (prot. Nr.5 7.§)

Instrukcija par kārtību, kādā Ministru kabinets kontrolē operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi

Izdota saskaņā ar Operatīvās darbības likumu

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā Ministru kabinets saskaņā ar Operatīvās darbības likuma 34.panta trešās daļas noteikumiem kontrolē tā pakļautībā un pārraudzībā esošo operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi.

2. Ministru kabineta kontroles mērķis ir panākt, lai operatīvā darbība, kuru saskaņā ar likumu veic operatīvās darbības subjekti - Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija un citas Ministru kabineta pakļautībā vai pārraudzībā esošās īpaši pilnvarotās valsts institūcijas, kurām ar likumu piešķirtas tiesības savas kompetences ietvaros veikt operatīvās darbības pasākumus (tālāk tekstā - "citas institūcijas") -, nodrošinātu Latvijas valsts un sabiedrības interešu, kā arī personu tiesību aizsargāšanu.

3. Ministru kabineta pakļautībā un pārraudzībā esošo operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi kontrolē Ministru prezidents, analizējot un novērtējot aizsardzības ministra, iekšlietu ministra vai citu institūciju vadītāju iesniegto informāciju un, ja nepieciešams, pieprasot papildu ziņas saskaņā ar šīs instrukcijas 5.punktu.

4. Aizsardzības ministrs un iekšlietu ministrs vai citas institūcijas vadītājs savas kompetences ietvaros regulāri iesniedz Ministru prezidentam pārskatus un ārkārtas ziņojumus.

Pārskati par operatīvās darbības rezultātiem, to raksturojošiem statistikas datiem un operatīvās situācijas novērtējums jāiesniedz par katru pusgadu un par gadu ne vēlāk kā 10 dienas pēc pārskata perioda beigām. Gada pārskatā, pamatojoties uz operatīvās situācijas novērtējumu, iesniedz Ministru prezidentam akceptēšanai arī operatīvās darbības galveno virzienu izklāstu nākamajam gadam.

Ārkārtas ziņojumi ar svarīgu vai sevišķi svarīgu operatīvās darbības gaitā iegūtu informāciju par Satversmes, valsts iekārtas, valstiskās neatkarības, teritoriālās neaizskaramības, valsts aizsardzības, ekonomiskā un tehniskā potenciāla, valsts drošības, sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējumiem, kā arī par sevišķi bīstamiem izdarītiem vai gatavotiem noziegumiem, korupciju valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju vadībā, rupjiem Operatīvās darbības likuma pārkāpumiem, kas izdarīti, veicot minētajā likumā paredzētos pasākumus sevišķā veidā, jāiesniedz nekavējoties. Šāda informācija sniedzama konfidenciāli un atkarībā no tās satura - mutiski vai rakstiski.

5. Ja nepieciešams, Ministru prezidents var pieprasīt no aizsardzības ministra, iekšlietu ministra (vai šo ministriju valsts sekretāriem) vai citu institūciju vadītājiem informāciju par atsevišķu operatīvās darbības uzdevumu veikšanas vispārējo gaitu un rezultātiem (izņemot ziņas, kas atklāj informācijas slepenos avotus).

6. Ja Ministru prezidents nolemj informēt Ministru kabineta komitejas vai Ministru kabinetu par saskaņā ar šīs instrukcijas 4. vai 5.punktu saņemto informāciju, kura attiecas uz sēdēs izskatāmajiem jautājumiem, viņš saskaņo ar aizsardzības ministru vai iekšlietu ministru (vai šo ministriju valsts sekretāriem), vai citu institūciju vadītājiem sēdēs sniedzamās operatīvās informācijas apjomu.

Ministru prezidents M.Gailis

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!