• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 17. augusta sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17. augusta sēdē

Satversmes 81.panta kārtībā:

Konceptuāli akceptēts — grozījums Ministru kabineta iekārtas likumā un grozījumi Radio un televīzijas likumā.

Pamatā akceptēts — grozījums likumā "Par Latvijas Republikas pilsoņu un Īrijas Republikas pilsoņu savstarpēju bezvīzu ceļošanas kārtību" un grozījums likumā "Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņu ieceļošanas kārtību Latvijas Republikā"; grozījumi likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu"; grozījumi likumā "Par valsts civildienestu"; grozījumi likumā "Par pašvaldībām"; grozījums likumā "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem"; grozījumi likumā "Par Latvijas labības tirgu un Valsts rezervi"; grozījums likumā "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās"; grozījums Likumā par ostām; grozījumi likumā "Par akciju sabiedrībām"; grozījumi likumā "Par vērtspapīriem".

Minētos tiesību aktus atkārtoti izskatīs valdības sēdē šā gada 20.augustā.

 

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Papildu līgumu par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras tehniskās palīdzības sniegšanu Latvijas Republikas valdībai". Papildu līgums nepieciešams, lai saņemtu palīdzību tehniskās sadarbības programmas ietvaros.

Valdība pieņēma zināšanai pārskatu par 1998.gada valsts budžeta izpildes un pašvaldību budžetu (to finansiālo stāvokli).

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem". Tas paredz, ka, pamatojoties uz valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas noteikumiem, 199 999 999 valstij piederošās sabiedrības akcijas tiek atsavinātas (pārdotas un nodotas bez atlīdzības) šādā secībā: pirmajā kārtā : tiek atsavināta vienam investoram par naudu pārdodamā nedalāmā akciju pakete (68 000 000 akcijas jeb 34 % no sabiedrības pamatkapitāla); tiek atsavinātas par naudu pārdodamās 20 000 000 akcijas jeb 10 % sabiedrības pamatkapitāla, lai iegūtu maksātnespējīgo valsts uzņēmumu vai maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanai nepieciešamos līdzekļus, — pirmajā kārtā izsolē uzvarējušajam investoram par pirmajā kārtā noteikto akciju pārdošanas cenu; otrajā kārtā : tiek atsavinātas sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem par privatizācijas sertifikātiem pārdodamās 12 000 000 akcijas jeb 6 % no sabiedrības pamatkapitāla, neatsavinātās akcijas tiek realizētas publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem; tiek atsavinātas akciju publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem pārdodamās 18 000 000 akcijas jeb 9 % no sabiedrības pamatkapitāla; trešajā kārtā tiek atsavinātas 48189999 akcijas jeb 24,10 % no sabiedrības pamatkapitāla, kuras tiek pārdotas par naudu ar atsevišķu Privatizācijas aģentūras lēmumu publiskajā piedāvājumā; ceturtajā kārtā tiek atsavinātas (ne vēlāk kā līdz 2000.gada 1.septembrim) atlikušās akciju publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem pārdodamās 12 000 000 akcijas jeb 6 % no sabiedrības pamatkapitāla, valsts pensiju speciālajam budžetam nododamās 20 000 000 akcijas jeb 10 % no sabiedrības pamatkapitāla, sabiedrības valdei rezervētās 10 000 akcijas bez balsstiesībām jeb 0 % no sabiedrības pamatkapitāla un privatizācijas rezerves 1 800 000 akcijas jeb 0,90 % no sabiedrības pamatkapitāla. Ceturto kārtu var uzsākt pēc atsevišķa Privatizācijas aģentūras lēmuma.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Vienošanās memorandu par bīstamu kravu pārvadāšanu ro-ro kuģos".

Akceptēti grozījumi 1999.gada 10. augusta Ministru kabineta sēdes protokollēmumā (prot.Nr.40 25.§) "Par akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanāciju".

Valdība izskatīja jautājumu par līdzekļu piešķiršanu Centrālajai vēlēšanu komisijai. Nolemts piešķirt 190 000 latu parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par likumu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"".

Pieņemta zināšanai informācija par strukturālās pārkārtošanas nogaidošā aizdevuma līguma (SAL) projekta gaitu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisiju". Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks izglītības stratēģijas un ārzemju sadarbības jautājumos A.Rauhvargers.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!