• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Administratīvā reforma iet tālāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Administratīvā reforma iet tālāk (turpinājums)

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Administratīvā reforma iet tālāk

Ar Ministru kabineta 1999.gada 20.aprīļa rīkojumu Nr.183 izveidotā Administratīvi teritoriālās reformas padome (ATRP) kopš 25.maija strādā Jāņa Bunkša, īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos, vadībā. Tās pamatuzdevums ir respektēt un virzīt uz priekšu Saeimas 1998.gada 21.oktobrī pieņemto un Valsts prezidenta 30.oktobrī izsludināto Administratīvi teritoriālās reformas likumu, kas stājies spēkā 1998.gada 13.novembrī. Reizē ar to šī likuma izpilde ir cieši saistīta ar Saeimā pērn 15.oktobrī pieņemto un Valsts prezidenta 30.oktobrī izsludināto teritorijas attīstības plānošanas likumu, kas tāpat stājies spēkā ar pērnā gada 13.novembri.

Par šo likumu iedzīvināšanu plaši un daudzpusīgi tika runāts aizvadītās nedēļas nogalē, piektdien, 13.augustā, notikušajā ATRP kārtējā sēdē padomes mītnes vietā Elizabetes ielā 2. Kā rāda notikumi, padomes darbība izraisa aizvien lielāku sabiedrības un masu plašsaziņas līdzekļu interesi. Uz to vedina arī tas, ka strauji tuvojas likumā noteiktie reformas īstenošanas termiņi: rajonu un vietējo pašvaldību izpēte (2000.gads), sadarbības vai apvienošanās projektu izstrādāšana (2002.gads) un visbeidzot — 2003. gada 31.decembris vai 2004.gada 30.novembris, kad "uz vietām" būs galīgi jāizšķiras vai nu par vietējo pašvaldību iniciatīvu, vai par Vides un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto vienības projektu.

Šoreiz bija paredzēts iztirzāt trīs pamatjautājumus:

— par priekšlikumiem kārtībai, kādā ATRP sniedz atzinumus par administratīvo teritoriju izpēti;

— par priekšlikumiem turpmāko nosacījumu definēšanai pašvaldību sadarbības izvērtēšanai;

— par Latvijas rajonu izpētes projektu sagatavošanas līdzšinējo gaitu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!