• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2008., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas stabilizēšanu

Vēl šajā numurā

10.12.2008., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV.JPG (61635 bytes)• Latvijas ļaudis vairs īsti nezina, ko domāt par rītdienu. “DnB NORD bankas” oktobra aptauja “Latvijas barometrs”, ko ik mēnesi veic tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs “SKDS”, iezīmē iedzīvotāju pieaugošās bailes zaudēt darbu, tikt galā ar kredītmaksājumiem, mazākas izredzes atrast labu darbu un vērtējums, ka nākamgad naudas kļūs mazāk. Iedzīvotāji izteikuši apņemšanos strādāt vairāk un samazināt tēriņus. Daļa dzīvo pārliecībā, ka izdosies ietaupīt, iegādājoties mazāk preču un pakalpojumu, tostarp atsakoties no izklaidēm. Plašāk – rakstā “Pārbiedēti līdz nāvei”.

 

• LZA Ekonomikas institūta pētniece Mg.oec. Irīna Čurkina raksta: “Pašreizējie notikumi pasaules ekonomikā kārtējo reizi apstiprina senu patiesību: ekonomiskais uzplaukums nav mūžīgs, un uzplaukums vienmēr mijas ar lejupslīdi.” Kādi ir cēloņi Latvijas ekonomikas lejupslīdei, un ko darīt ekonomikas politikas veidotājiem?

 

• Hipotēku bankas Atbalsta programmu pārvalde ALTUM šoruden pabeidza divu ES struktūrfondu programmu – “Komercdarbības uzsācēju apmācību, konsultāciju un finansiālā atbalsta programma” (Eiropas Sociālā fonda līdzekļi) un “Komercdarbības uzsācēju kreditēšanas programma” (Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi) – īstenošanu. Par to, kā veicies šis darbs un kas jauns uzņēmējiem gaidāms nākamgad, stāsta ALTUM Programmu attīstības departamenta vadītājs Aleksejs Kaņējevs.

 

• Kas jāzina darījumu veicējiem, kuriem saskaņā ar likumu “Par pievienotās vērtības nodokli”, šis nodoklis ir jāmaksā – skaidro nodokļu konsultante Jadviga Neilande.

 

• Šā gada decembra sākumā Uzņēmumu reģistram apritēja 18 gadi kopš tā dibināšanas. Rakstā “Vieta, kur sākas tirgus ekonomika” – par Uzņēmumu reģistra paveikto un nākotnes plāniem, piemēram, paplašināt e-pakalpojumu klāstu un attīstīt citas ieceres iestādes darba optimizācijai un uzņēmēju ikdienas atvieglošanai.

 

• Latvijas Iepakojuma sertifikācijas centra Uzskaites un sertificēšanas nodaļas vadītājs Andris Osipovs skaidro aktuālākās uzņēmējiem saistošās izmaiņas vides likumos un noteikumos.

 

• Līdzīgi kā pirms jaunā gada tiek diskutēts par valsts budžetu, vecā gada nogale arī uzņēmējiem liek izvērtēt uzņēmuma iespējas, izvēlēties prioritātes naudas ieguldījumiem nākamajā gadā. Viens no jautājumiem, kas jāizlemj, skar apdrošināšanu – vai, ko un par cik apdrošināt? Darbinieku veselību, tehniskās iekārtas vai biznesa pārtraukumu? “Komersanta Vēstnesis” iepazīstina ar populārākajiem apdrošināšanas veidiem biznesā.

 

• Šā gada 15.decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sāks ES fondu projektu pieņemšanu trijās Eiropas Savienības fondu atbalsta programmās. Par to sīkāk skaidro “Enterprise Latvia” valdes priekšsēdētājs un padomnieks Eiropas naudas lietās Armands Blumbergs rakstā “ES fondu iespējas ekonomiskās krīzes laikā”.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!