• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 4.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2008., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Briselē 9.decembrī

Vēl šajā numurā

10.12.2008., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 4.decembrī

 

VidM: Par dabas lieguma “Vitrupes ieleja” individuālajiem aizsardzības un izmantošanas noteikumiem

4.decembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Dabas lieguma “Vitrupes ieleja” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”.

Dabas liegums izveidots, lai aizsargātu bioloģiski vērtīgu Vitrupes upes ielejas posmu – nogāžu un gravu mežus, bioloģiski vērtīgas pļavas, īpaši aizsargājamu bezmugurkaulnieku, putnu un augu sugas. Dabas liegums saskaņā ar likuma “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām” pielikumu noteikts kā Eiropas nozīmes aizsargājamā dabas teritorija “Natura 2000” atbilstoši Padomes direktīvai 79/409/EEC “Par savvaļas putnu aizsardzību” un direktīvai 92/43/EEK “Par dabisko biotopu un savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību”.

Noteikumu projekts sagatavots, balstoties uz dabas liegumam “Vitrupes ieleja” izstrādāto dabas aizsardzības plānu, kurš apstiprināts ar vides ministra 2006.gada 3.februāra rīkojumu Nr.48. Noteikumu projekts paredz dabas liegumu iedalīt četrās funkcionālajās zonās: regulējamā režīma zonā, dabas lieguma zonā, ainavu aizsardzības zonā un neitrālajā zonā. Regulējamā režīma zona ir izveidota, lai aizsargātu teritorijā esošos īpaši aizsargājamos meža un pļavas biotopus, īpaši aizsargājamās bezmugurkaulnieku sugas, kā arī citas teritorijā sastopamas īpaši aizsargājamās sugas un biotopus. Dabas lieguma zona ir izveidota, lai aizsargātu Vitrupes ielejas ekosistēmu un ar to saistītos īpaši aizsargājamos biotopus un sugas. Ainavu aizsardzības zona izveidota, lai saglabātu liegumam raksturīgo ainavu un piekrastes bioloģisko daudzveidību, vienlaikus pieļaujot ilgtspējīgu saimniecisko darbību. Neitrālā zona izveidota, lai nodrošinātu lieguma teritorijas ilgtspējīgu saimniecisko izmantošanu un attīstību.

Dabas lieguma “Vitrupes ieleja” platība ir 126 hektāri, tas atrodas Viļķenes pagastā un Salacgrīvas lauku teritorijā.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

ZM: Par labības tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzīšanas kārtību

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumu projektu Ministru kabineta (MK) noteikumos “Labības tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzīšanas kārtība”, ko 4.decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Grozījumu projekts nepieciešams, jo Padomes regula par labības tirgus kopīgo organizāciju tiek atcelta. Turklāt 2008.gada 18.jūlijā ir pieņemta Eiropas Komisijas regula, kas nosaka kārtību, kādā maksājumu aģentūras vai intervences aģentūras pārņem labību, un analīzes metodes labības kvalitātes noteikšanai, ar kuras pieņemšanu spēku zaudē Komisijas regula, kas nosaka kārtību, kādā intervences aģentūras pārņem labību, un analīzes metodes labības kvalitātes noteikšanai.

Pamatojoties uz 2005.gada 1.decembra Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” un Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtiem numuriem”, kuros nodokļu aprēķināšanai un uzskaitei ar 2009.gada 1.janvāri paredzēts lietot nevis stingrās uzskaites pavadzīmes–rēķinus, bet pavadzīmes ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtu numuru, ir jāgroza Ministru kabineta noteikumi “Labības tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzīšanas kārtība”.

 

ZM: Par traktortehnikas vadītāja apliecības iegūšanas noteikumiem

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtība”, ko 4.decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

2008.gada maijā tika pieņemti grozījumi Ceļu satiksmes likuma 23.pantā, kas nosaka, ka no 2009.gada 1.janvāra Latvijā būs viena traktortehnikas vadītāja apliecība pašreizējo divu apliecību vietā. Atbilstoši šiem grozījumiem ir precizēts arī noteikumu projekts.

Šā noteikumu projekta mērķis ir noteikt traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtību, kā arī traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtību un termiņus.

 

ZM: Par veterinārmedicīniskās aprūpes iestāžu un praktizējošo veterinārārstu pienākumiem

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Kārtība, kādā veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes un personas, kas nodarbojas ar veterinārmedicīnisko praksi, iegādājas, uzglabā un izlieto zāles”. Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Farmācijas likumu, kas pilnvaro Ministru kabinetu noteikt kārtību, kādā veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes un personas, kas nodarbojas ar veterinārmedicīnisko praksi, iegādājas, uzglabā un izlieto veterinārās zāles. Tāpat noteikumu projekts ir sagatavots, pamatojoties uz likuma “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”, kas pilnvaro Ministru kabinetu noteikt zāļu, kuru sastāvā ir Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu un psihotropo vielu II sarakstā un III sarakstā iekļautās vielas, saņemšanas, iepirkšanas, izplatīšanas, izsniegšanas, uzglabāšanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību un administratīvās procedūras veterinārmedicīniskās aprūpes iestādēm un personām, kas nodarbojas ar veterinārmedicīnisko praksi, līdz ar to mazinot administratīvo slogu.

Pēc šo noteikumu projekta apstiprināšanas spēku zaudēs Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa noteikumi Nr.244 “Kārtība, kādā veterinārmedicīniskās aprūpes uzņēmumi un personas, kas nodarbojas ar veterinārmedicīnisko praksi, iegādājas, uzglabā un izlieto zāles”.

Noteikumu projekts precizēs veterinārmedicīniskās aprūpes iestāžu un praktizējošo veterinārārstu pienākumus, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasībām atbilstošu veterināro zāļu apriti. Tāpat precizēs prasības, izmantojot veterinārmedicīniskajā praksē zāles, kuru sastāvā ir Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu un psihotropo vielu II sarakstā un III sarakstā iekļautās vielas, kā arī kārtību, kādā veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes un praktizējošie veterinārārsti Pārtikas un veterinārajā dienestā iesniedz pārskatus par narkotisko un psihotropo zāļu izlietojumu. Noteikumu projekts precizēs nosacījumus un kritērijus, pēc kuriem atļauts iegādāties dzīvnieku ārstēšanai cilvēkiem paredzētās zāles, ja dzīvnieku ārstēšanai nav pieejamas piemērotas veterinārās zāles. Tāpat tiks precizētas normas, kas regulē zāļu iegādes, uzglabāšanas un izlietošanas kārtību veterinārmedicīniskās aprūpes iestādēm un praktizējošiem veterinārārstiem.

Normatīvais akts precizēs Pārtikas un veterinārā dienesta kompetenci, izsniedzot apliecinājumu veterinārmedicīniskās aprūpes iestādēm un praktizējošiem veterinārārstiem iegādāties narkotisko vielu un psihotropo vielu II sarakstā un III sarakstā iekļautās vielas un zāles. Tāpat precizēs Pārtikas un veterinārā dienesta kompetenci, veicot veterināro zāļu iegādes, uzglabāšanas un izlietošanas uzraudzību veterinārmedicīniskās aprūpes iestādēs un praktizējošiem veterinārārstiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!