• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts pārvaldes attīstības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2008., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 4.decembrī

Vēl šajā numurā

10.12.2008., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts pārvaldes attīstības politiku

 

5.decembrī notika Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes (VPPAP) sēde.

Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās Baiba Pētersone iepazīstināja sanāksmes dalībniekus ar izmaiņām tiesiskajā regulējumā, kas skar valsts pārvaldē nodarbinātos, tai skaitā civildienesta ierēdņus, un informēja par valsts pārvaldē nodarbināto darba samaksas un motivācijas sistēmas regulējumu. Sanāksmes dalībnieki diskutēja par šā brīža izdevīgo situāciju, kas veicina racionalizāciju valsts pārvaldē un birokrātiskā aparāta samazināšanu. Padomes pārstāvji norādīja uz iespējamību, ka, pārlieku samazinot birokrātisko aparātu, var rasties risks, ka valsts pārvalde kļūst darboties nespējīga.

Sanāksmes dalībnieki iepazinās ar instrukcijas projektu “Valsts pārvaldes funkciju auditu plānošanas un veikšanas kārtība”. Instrukcijas projekta mērķis ir optimizēt valsts pārvaldes iestāžu struktūru, palielinot produktivitāti, samazinot budžeta izdevumus un uzlabot pakalpojuma kvalitāti. Padomes pārstāvji vērsa uzmanību uz nepieciešamību izvērtēt institūcijām noteikto funkciju izveikšanas lietderību, īstenošanas modeļa racionalitāti un efektivitāti, kā arī novērst funkciju dublēšanos un pārklāšanos. Padomes pārstāvji diskutēja par funkciju audita komisijā pārstāvēto institūciju sastāvu, par nepieciešamību iesaistīt nevalstiskās organizācijas un sociālos partnerus, un par nepieciešamību uzsākt valsts pārvaldes funkciju auditu pēc iespējas ātrāk.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!