• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezvēsts pazudušas personas kritērijiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2008., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikdienas darbiem 2008. gada 1.–5. decembrī (kalendārs)

Vēl šajā numurā

11.12.2008., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezvēsts pazudušas personas kritērijiem

 

Turpmāk kā bezvēsts pazudušas personas meklēs personas, kuras pēkšņi un bez acīmredzama iemesla būs pametušas savu pastāvīgo uzturēšanās vietu, neievēros savu ierasto dzīvesveidu un ar viņām nebūs iespējams sazināties. Tāpat kā bezvēsts pazudušas personas meklēs vecuma un veselības stāvokļa dēļ aprūpējamas personas, kuras aizgājušas no mājām, ārstniecības iestādēm vai citām uzturēšanās vietām. Šādus grozījumus Operatīvās darbības likumā 3.decembrī konceptuāli atbalstīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

“Šie grozījumi ir ļoti būtiski, jo policija varēs ātrāk sākt to cilvēku meklēšanu, par kuru pazušanu būs pamatoti satraukušies tuvinieki. Savlaicīgi sākta meklēšana var novērst arī iespējamu nelaimi,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Lai varētu strādāt efektīvāk, paredzēts arī pilnveidot informācijas apmaiņu starp tiesībsargājošajām iestādēm un ziņas par meklētajām personām iekļaut Integrētajā iekšlietu informācijas sistēmā. Ziņu apjomu, ziņu iekļaušanas pamatu un mērķi, kā arī izmantošanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!