• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes raksts par Saeimas lēmumu "Par Telekomunikāciju tarifu padomi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 17. augusta sēdē

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas

Satversmes tiesai Rīgā 1999.gada 16.augustā

Atbildes raksts par Saeimas lēmumu "Par Telekomunikāciju tarifu padomi"

Ministru kabinets 1999.gada 4.jūnijā iesniedza Satversmes tiesā pieteikumu par Saeimas 1999.gada 29.aprīļa lēmuma "Par Telekomunikāciju tarifu padomi" 1. un 4.punkta neatbilstību Latvijas Republikas Satversmei un citiem likumiem.

Kā zināms, minētais Saeimas lēmums tika pieņemts, balstoties uz 1999.gada 21.janvārī izveidotās Saeimas izmeklēšanas komisijas izdarītajiem secinājumiem. Saeima šādu izmeklēšanas komisiju izveidoja saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 26.pantu, tādējādi konstitucionālā kārtībā realizējot parlamentāro kontroles funkciju.

Kā redzams no Saeimas stenogrammām, Saeimas deputātu nolūks bija noskaidrot vairākus ar telekomunikācijām saistītus jautājumus — veikt Latvijas Republikas valdības un "Tilts Communication" līguma izpildes analīzi, kā arī izvērtēt SIA "Lattelekom" tarifu politikas un Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām.

Likuma "Par telekomunikācijām" 9.pants noteic, ka Telekomunikāciju tarifu padomi izveido Latvijas Republikas valdība pēc satiksmes ministra ieteikuma septiņu neatkarīgu ekspertu sastāvā uz pieciem gadiem. Telekomunikāciju tarifu padomes nolikumu apstiprina satiksmes ministrs. Šādu likumā noteikto Telekomunikāciju tarifu padomes statusu nekādā ziņā nevar interpretēt kā tādu, kas dod tiesības neievērot likumu prasības.

Izvērtējot Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām, Saeimas izmeklēšanas komisija konstatēja vairākas atkāpes no šā likuma, un šis apstāklis arī kļuva par iemeslu komisijas sagatavotajam Saeimas lēmuma projektam.

Ar šādu lēmumu Saeima izteica savu attieksmi un vērsa valdības uzmanību uz to, ka Telekomunikāciju padomes darbībā ir saskatāmas atkāpes no likuma prasībām.

Ņemot vērā minēto, uzskatām, ka Saeimas 1999.gada 29.aprīļa lēmums "Par Telekomunikāciju tarifu padomi" nav pretrunā Latvijas Republikas Satversmei un citiem likumiem, un lūdzam minēto pieteikumu uzskatīt par nepamatotu un noraidīt.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!