• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties Lielās Vislatvijas talkas dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2008., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.12.2008., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties Lielās Vislatvijas talkas dalībniekiem

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere 12.decembrī Rīgas pilī rīkoja svinīgo pieņemšanu Lielās Vislatvijas talkas dalībniekiem, lai pateiktu paldies talkas organizētājiem, idejas autoriem un dalībniekiem, kā arī apsveiktu visus ar lieliskajiem panākumiem un izdošanos.

“Talka katrā ziņā guva lielāku sabiedrisko rezonansi, nekā mēs gaidījām. Mēs gribējām sakopt mežus, vidi, telpu sev apkārt, bet īstenībā tika sakopta gandrīz visa Latvija. Un, protams, visiem liels paldies! Es domāju, ka tas motīvs, kas vijās cauri talkai un arī pēc tās, ka mēs katrs esam atbildīgi par savu zemi, faktiski jūtamies piederīgi tai, ka tā ir mūsu zeme, – būs labs stimuls, lai pavasarī satiktos jaunā talkā. Un varbūt daudz plašākā, varbūt kopā ar kaimiņvalstīm. Varbūt vienreiz visai Eiropai pierādīt, ka jābūt šai sajūtai, šai atbildībai, ka mēs neesam nekādi kosmopolīti, mēs esam savas dzimtenes uzticīgi sargi, saimnieki, sauciet, kā gribat, – mēs jūtamies kā latvieši!”

Sarunā ar Vislatvijas talkas dalībniekiem Valsts prezidents arī ierosināja sarīkot sakopšanas talku Rīgas pils Sarkanajā zālē, kas pašlaik slēgta sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Šāds pasākums ļautu atvērt šo telpu nelieliem kultūras pasākumiem, tā pievēršot sabiedrības uzmanību un atmodinot interesi par Rīgas pili kā nacionālo vērtību un valsts nozīmes kultūrvēsturisko un arhitektūras pieminekli.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!