• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba meklētāju kvalifikācijas celšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2008., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 11.decembrī

Vēl šajā numurā

17.12.2008., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba meklētāju kvalifikācijas celšanu

 

Labklājības ministrija (LM) un tās padotības iestādes arī turpmāk nodrošinās pārkvalifikāciju un kvalifikācijas celšanu bezdarbniekiem un darba meklētājiem.

“Pašreizējos saspringtajos ekonomiskajos apstākļos būtiskāk ir saglabāt līdzšinējo bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību sistēmu, uzlabojot un turpinot to elastīgāk pielāgot darba tirgus prasībām, nevis veikt būtiskas izmaiņas tajā. Šādi bezdarbniekiem tiek dotas iespējas no pasīviem pabalsta saņēmējiem kļūt par ekonomiski aktīviem cilvēkiem, bet darba devējiem – iegūt savām prasībām atbilstoši sagatavotu speciālistu,” uzskata LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs.

Pēc LM domām, arī turpmāk jāpievērš uzmanība tādiem aktīviem nodarbinātības pasākumiem kā profesionālā apmācība, pārkvalifikācija, kvalifikācijas paaugstināšana, neformālās izglītības ieguve, apmācība pie darba devēja, pasākumi noteiktām personu grupām (t.sk. subsidētās darba vietas), pasākumi komercdarbības vai pašnodarbinātības sākšanai. LM uzsver, ka minētos pasākumus Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) nodrošinās saskaņā ar darba tirgus īstermiņa prognozēm, darba devēju individuāliem pieteikumiem, kā arī reģistrētām brīvām darba vietām.

Lai bezdarbnieki varētu ātrāk apgūt jaunas darba iemaņas vai atjaunot profesionālās prasmes, LM iecerējusi, ka NVA šos cilvēkus plašāk iesaistīs apmācībā pie darba devēja. Tāpat plānots, ka NVA paplašinās elastīgākas apmācību iespējas, piemēram, piedāvājot bezdarbniekiem e-apmācības.

Profesionālajā apmācībā, pārkvalifikācijā un apmācībā pie darba devēja 2009.gadā varētu tikt iesaistīti vairāk nekā 6000 bezdarbnieku, bet neformālās izglītības apguvē vairāk nekā 10 000 bezdarbnieku.

Līdztekus iepriekšminētajiem pasākumiem LM paredzējusi ierosināt grozījumus normatīvajos aktos, lai sniegtu lielāku finansiālu atbalstu komercdarbības vai pašnodarbinātības sākšanai, tādējādi vairāk motivējot bezdarbniekus, jo īpaši ar augstāko izglītību, sākt komercdarbību. Tādā veidā tiktu veicināta pašnodarbinātība un komercdarbības sākšana.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!